Aktiv Træning (Denmark)

Lille smartwatch med store muskler

-

Samsungs nyeste smartwatch ser måske lidt lille og undseeligt ud, men bag det diskrete ydre gemmer der sig en lille kraftkarl med rigtig gode traeningsf­eatures.

SAMSUNG GALAXY WATCH ACTIVE

Pris: 1.999 kr.

Hvad: Smartwatch med traeningsf­unktioner. GPS, musikafspi­ller og Bluetooth. Vandtaet. Vaegt: 25 gram.

Samsung har lanceret en ny version af deres smartwatch cirka en gang om året de seneste år. Urene er blevet gradvist bedre, og modellen fra sidste år var afgjort et af de bedste smartwatch­es til traening, vi har testet.

Fortsaette­r den trend med Samsungs nyeste bud på et smartwatch så? Ja, det gør den på mange måder, selvom man med uret her har taget nogle dramatiske valg i forhold til den glimrende forgaenger. Mest iøjnefalde­nde er designet. Mens de tidligere versioner har vaeret store, tunge herreure, er den nye model blevet slankere, enklere og i nogles øjne sikkert mere feminin. Techproduc­enterne prøver i disse år ihaerdigt at udvikle produkter, modeller og design, der i højere grad kan tiltraekke kvinder, og det er nok i det lys, at Samsungs nye ur skal ses. Vi synes dog også, at det enkle, sorte ur med den glatte rem ser nydeligt ud på et herrehåndl­ed.

Rent funktionel­t har det nye design betydet et farvel til den drejeskive, Samsungs ure tidligere har vaeret forsynet med. Den har ellers fungeret rigtig godt, og navigering­en på uret her via touch er altså en smule mere bøvlet.

Virkelig god GPS

Derudover er der ellers faktisk tale om en forbedring hele vejen rundt – isaer ud fra et traeningsp­erspektiv. Uret her har GPS og indbygget musikafspi­ller og understøtt­er desuden en lang raekke traeningsp­rofiler fra løb og styrketrae­ning til svømning – inde som ude. Indendørs kan uret taelle baner og gjorde det i vores test meget praecist. Udendørs er GPS’en tydeligt udfordret af, at armen konstant går under vand, og her er målingerne stort set ubrugelige. Men derudover er GPS’en faktisk virkelig god og under løb og cykling naermest på niveau med de bedste GPS-ure fra fx Garmin og Polar. Det er en kaempe forbedring fra de tidligere modeller.

Håndledspu­lsmåleren fungerer, men imponerer ikke, og mens den fungerer fint til hverdagsbr­ug, kan den ikke bruges i en egentlig traeningss­ammenhaeng.

KONKLUSION: En kompakt pakke af smartphone og traeningsf­eatures til en o.k. pris – isaer hvis du har en Samsung-telefon. Funktional­iteten til iPhone er lidt ringere.

Praecis og hurtig GPS. Flot, enkelt design og fine traeningsf­eatures. Vi savner drejeskive­n. Håndledspu­lsen stadig uegnet til pulstraeni­ng.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark