Aktiv Træning (Denmark)

Fra rigtig godt til ypperligt

-

Det er ganske enkelt imponerend­e, hvor mange detaljer Castelli har forbedret i deres nye udgave af de i forvejen skamroste og storsaelge­nde topcykelbu­kser.

CASTELLI FREE AERO RACE 4

Pris: 1.269 kr.

Hvad: Cykelbuks m/seler, støttende og åndbart materialem­iks, anatomisk, sømfri saedepude, elastisk benafslutn­ing. Vaegt: 172 g.

“If it ain’t broken, don’t fix it.” Sådan lyder en populaer talemåde. Men det har italienske Castelli absolut ikke lyttet til, når det gaelder brandets topcykelbu­ks, der blev lanceret tilbage i 2007, og så sent som sidste år var Castellis absolut bedst saelgende bibs. Tvaertimod har designerne pillet ved stort set alt i de ellers velfungere­nde cykelbukse­r – og heldigvis for det, for resultatet i den fjerde udgave her er imponerend­e. Oplevelsen af en yderst racefit pasform kombineret med en overlegen komfort har ganske enkelt gjort den nye

Free Aero Race til en sand favorit, der uden videre har skubbet vores gamle, veltjente darlings ind bag i skabet.

Blandt de vellykkede nyskabelse­r er ultratynde, flade seler i en luftig mesh, der således opleves – eller naermere slet ikke bemaerkes – svale og rare på huden. Der er lagt en totalt sømløs pude (Progetto X2 Air) med en ‘åh-så-blød’ overflade i, som formentlig selv den sarteste bagdel kan forlige sig med. Vi kørte mange lange ture og mange kilometer på bl.a. seriøst bumpy underlag uden at opleve nogen ømhed bagefter.

Dertil er materialem­iks, zoner og samlinger blevet ‘tunet’, og det efterlader bare en skarpere udseende buks med overlegen bevaegelse­sfrihed. Punktum!

Størst smil på laeben har vi dog over benafslutn­ingerne, der stadig har det velkendte meget brede og flade elastiske kantstykke, men her er grippet mod huden blevet forstaerke­t med en svaerm af 5 cm lange, tynde, vertikale silikonest­riber. Derved begraenser silikonen ikke stoffets elasticite­t, og buksen sidder bare praecis der, hvor den skal. Thumbs up, Castelli.

KONKLUSION: Castellis nye udgave af deres topbibs er skabt i taet samarbejde med cykelholde­t Sky, der elsker bukserne. Og vi har da også svaert ved at se, hvordan man kan andet.

Materialer og miks af disse, pude, seler og fit – ikke mindst i benene. Og prisen er yderst fair.

Hmmmm, pas ...

 ??  ?? De ultraflade seler ligger taet til huden, og det tynde meshmateri­ale gør dem luftige og svale.
Den smånubrede overflade i stretchmat­erialet skal øge det aerodynami­ske flow omkring benet.
De ultraflade seler ligger taet til huden, og det tynde meshmateri­ale gør dem luftige og svale. Den smånubrede overflade i stretchmat­erialet skal øge det aerodynami­ske flow omkring benet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark