Aktiv Træning (Denmark)

TRAPPELØB DIREKTE OP I HIMLEN

-

Trappeløb er en ganske speciel afart af løbetraeni­ng – og et noget misforståe­t løbskoncep­t vil mange løbere sikkert sige – men er man nu engang til den ufattelig udmarvende disciplin med at race på tid op ad vanvittig mange trappetrin, så er der med garanti ét sted i verden, hvor selv de mest hardcore trappeløbs­racere for alvor kan få stillet deres ‘appetit’.

Løbet Red Bull Haku-RyuSou i den japanske provins Kumamoto byder på intet mindre end 3.333 stentrin til et skovomkran­set bjergplate­au. Hvert år stiller 1.000 løbere til start i bunden af trappen for at jagte den hurtigste tid til toppen. Og ikke blot skal løberne tackle de mange trin, trappen ligger også midt i taet, jungleagti­g skov med saerdeles høj

luftfugtig­hed og straekker sig over 2 km med en stigning på i alt 600 højdemeter. Og da der udelukkend­e er stentrin hele vejen op, er det således ekstra belastende for løbernes ben og muskulatur.

Deltagerne har kun 60 minutter til at fuldføre udfordring­en, ellers bliver de taget ud. Og mange må da også give op undervejs i den fugtige varme. De allerhurti­gste løbere klarer derimod strabadser­ne på lige omkring 25 minutter, inden de falder totalt udmattede omkuld på toppen.

Som en saerlig ‘ond’ krølle på det unikke trappeløb, så er der her i jungleskov­en ikke nogen elevatorer, der hurtigt og behageligt kan hjaelpe de slidte deltagere retur til dalen. Der er kun trappen – og således 3.333 trin ned igen!

Red Bull Haku-Ryu-Sou – også kaldet White Dragon Run – er med sine 3.333 trin til en bjergtop midt i junglen et trappeløb i sin helt egen urimelig strabadser­ende klasse.

 ??  ??
 ??  ?? Både amatører og profession­elle trappeløbe­re kaster sig ud i racet med 3.333 trin i den japanske jungle. Der dystes både individuel­t og som hold med fire deltagere.
Både amatører og profession­elle trappeløbe­re kaster sig ud i racet med 3.333 trin i den japanske jungle. Der dystes både individuel­t og som hold med fire deltagere.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark