Aktiv Træning (Denmark)

HAV FOKUS PÅ DIN TEKNIK

-

Kondition og styrke et vigtigt, når man løber trail. Men det, der for alvor gør forskellen, er teknik. Løbere, der kan suse afsted i gode tider og vinde med minutter på en flad 10-km, kan pludselig tabe med flere minutter på en teknisk rute i skoven.

Vil man vaere en god trailløber, handler det om at traene sin teknik. Helt basalt gaelder det om at holde overkroppe­n stabil og i balance og ikke miste tid og fart ved at traede ned i hullerne. På smalle spor med sving er der meget at hente ved at løbe på kanterne og gøre vejen gennem svingene så kort som muligt. Hav fokus på at traene de her tekniske detaljer:

Små skridt. Løb med forholdsvi­s små skridt, og undgå derved at vrikke om. Små skridt er også mere energiøkon­omiske i skoven.

Bedre balance. Går det stejlt nedad, så brug armene som ‘balancesta­enger’. Med armene godt ude fra kroppen har du større kontrol.

Hop over. Undgå at traede op på traestubbe og vaeltede stammer, hvis du kan. De kan vaere slimede og glatte.

Saet foden praecist. Hold altid øje med, hvor du saetter foden. Og er du nødt til at traede op på fx en traestamme eller en stor sten, så placér midten af din fod på stammen – ikke haelen, der med sin lille flade alt for let glider.

Fart på nedad. Nedadløb afgøres af teknik, øvelse – og mod. Det handler om at turde ‘løbe igennem’ og ikke bremse. Øv dig i at laene dig frem i faldet og regulere farten via kroppens haeldning. Det optimale tempo er det, hvor du er lige på kanten til et ukontrolle­ret fald, og fødderne naermest bevaeger sig af sig selv. Tag små, hurtige skridt, og lad armene stritte ud til siderne som balancesta­enger, mens du kigger frem og finder din ideelle løbelinje. Bliver det for stejlt og ujaevnt, så skyd hoften en smule bagud. Det bremser farten – og i vaerste fald kan du nemt ‘nødbremse’ ved at saette dig på bagdelen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark