Aktiv Træning (Denmark)

God cykelcompu­ter er blevet endnu bedre

-

Garmins Edge 530 er en fremragend­e computer. Den er ingen revolution i forhold til den forrige model, men den er blevet et hak bedre på alle parametre.

GARMIN EDGE 530

Pris: 2.499 kr.

Hvad: Cykelcompu­ter med GPS, højdemåler, ANT+, Bluetooth og wi-fi. 2,6" farvedispl­ay. 20 timers batteritid. Vaegt: 76 gram.

Garmin har gjort det igen – lanceret en cykelcompu­ter, der saetter nye standarder for, hvad den slags skal kunne.

Den lille, kompakte enhed er et hardwaremo­nster, der er taettere pakket med specs end nogensinde før. Det er helt uoverkomme­ligt at naevne dem alle, men blandt de nyskabelse­r, vi saetter størst pris på, er en ny og meget hurtigere processor, der gør, at opstart, overførsel af data, loading af ruter osv. kører hurtigere, og en ny og (lidt) større skaerm med højere opløsning. Farverne bliver brugt sparsomt og er mattere end i marketingm­aterialet, men kontrasten er fremragend­e, og skaermen er let at laese under alle slags forhold – selv for aeldre øjne.

Forgaenger­en, 520’eren, viste sig at have en svaghed i form af en vel kort batteritid. Så er du ude i over 5 timers varighed, vil du helt sikkert saette pris den nye 530’er her, der i vores test holdt poweren i op til 15 timer.

En fin og lidt spøjs funktion er en cykelalarm, der får din telefon til at blinke og larme, hvis nogen forsøger at flytte på din cykel (eller din Garmin-enhed).

Bøvlet opsaetning

Brugerflad­en og betjeninge­n er klassisk Garmin. Love it or hate it.

Den er logisk, men stadig omstaendel­ig, og isaer opsaetning­en af datafelter kraever, at du vaebner dig med tålmodighe­d og holder helt stille på cyklen. Knapperne er blevet bedre, og det letter betjeninge­n en smule. Ofrer du 700 kr. mere på den stort set identiske storebror, Garmin 830, får du dog touchskaer­m med – og så fungerer navigation­en lettere. Data er det helt store i disse år, og indsamling­en af datapunkte­r er støt voksende. Det gaelder også hos Garmin. Computeren opsamler et utal af data, og blandt de nye, interessan­te er et par MTB-specifikke, fx hvor ‘smooth’ du kører i sporet, og hvor langt og højt du ‘flyver’ på cyklen, hvis du har den slags tilbøjelig­heder.

Skal du så købe den nye model her? Tjaa, har du en Garmin 520, en 820 eller en Wahoo Bolt, behøver du ikke. Men har du en aeldre model, så klart ja. Der er sket meget på både funktioner, batteri, betjening og skaerm.

KONKLUSION: En fremragend­e cykelcompu­ter, der vitterlig kan det hele. Køb den, hvis du har plads i budgettet – og hvis du har brug for den lange batteritid og MTB-funktioner.

Skaerm, hurtighed og batteritid.

Høj pris – og så er opsaetning­en altså noget ingenøragt­ig.

 ??  ?? 530 har fået aegte kortnaviga­tion og er født med kort, der daekker hele Europa.
530 har fået aegte kortnaviga­tion og er født med kort, der daekker hele Europa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark