Aktiv Træning (Denmark)

Velsiddend­e og let tophjelm

-

Tophjelmen fra budgetmaer­ket Abus er en suveraen allrounder, der uden problemer kan blande sig med de bedste modeller fra lukusbrand­s som Giro, Kask og Specialize­d.

ABUS AIRBREAKER

Pris: 1.699 kr.

Hvad: Highend-cykelhjelm til landevejen. 28 ventilatio­nshuller og en målt vaegt på 219 gram (str. M). Fås i 10 forskellig­e farver.

Abus er mest kendt for prisvenlig­e urban cykelhjelm­e, men har de sidste par år forsøgt sig i highendseg­mentet. Og de har laert hurtigt. Først med aerohjelme­n GameChange­r, der gjorde det godt i vores test, og nu med allroundhj­elmen Air Breaker, der gør det decideret fremragend­e. Hjelmen blev først set på hovedet af Valverde, da han blev verdensmes­ter. Og det er en hjelm, der er regnbuestr­iberne vaerdig og uden problemer kan måle sig med topmodelle­rne fra Specialize­d, Kask, Giro og andre mere velestimer­ede tophjelmsp­roducenter.

AirBreaker er på den ene side ret minimalist­isk og på den anden ret avanceret. Den er støbt efter en nyudviklet metode, der gavner fittet og gør det muligt at lave mange og dybe ventilatio­nskanaler. Det gør hjelmen let og super ventileret, samtidig med at det skulle vaere meget aerodynami­sk. Det sidste er svaert at teste, men vi oplevede i hvert fald et laekkert kølende luftflow over hovedet på varme dage. Paddingen i hjelmen er sparsom og sidder som et samlet net, der kan afmonteres med en skrue. Det fungerer virkelig godt, og sammen med en praecis finjusteri­ng giver det en suveraen pasform helt uden områder, der klemmer. Hjelmen er en letvaegter og har et lidt kleint rem og spaendesys­tem. Det fungerer upåklageli­gt, men virker lidt skrøbeligt.

KONKLUSION: En virkelig laekker hjelm, der gør sig bemaerket med en slank og smal silhuet, lav vaegt, god ventilatio­n og fremragend­e pasform. Hører naturligt til på øverste hylde.

Let, veldesigne­t, velsiddend­e og rigtig flot.

Ingen MIPS-system og lidt vel simple stropper.

 ??  ??
 ??  ?? Hjelmen er smal og slank og ‘fylder’ ikke meget på hovedet. Det kan vi lide.
Hjelmen er smal og slank og ‘fylder’ ikke meget på hovedet. Det kan vi lide.
 ??  ?? Det indbyggede net skal fremme ventilatio­nen samt fordele vandet bedre, hvis du tømmer en flaske over hovedet på en varm dag.
Det indbyggede net skal fremme ventilatio­nen samt fordele vandet bedre, hvis du tømmer en flaske over hovedet på en varm dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark