Aktiv Træning (Denmark)

ANMELDELSE­R

-

— Test af det nyeste grej til aktive maend og kvinder. Denne måned prøver vi bl.a. Nikes nye fraekke bestseller-løbesko Pegasus samt B&O’s luksuriøse trådløse headset til svedig traening.

Med et banebryden­de designskif­te rammer Nike med dette års udgave af trailskoen Pegasus i den grad ‘bulls eye’ og begejstrer hele vejen rundt.

NIKE PEGASUS 36 TRAIL

Pris: 1.050 kr.

Hvad: Universal-trailsko, som egner sig både til terraen og til vej. Eva Cushion-mellemsål og Zoom Air-puder samt grovprofil­eret sål.

Førstehånd­sindtrykke­t er ret vildt. For sjaeldent er en herreløbes­ko set mere flabet end disse nye trailsko fra Nike. Det er også første gang, at Pegasus Trail ikke ‘blot’ er en direkte kopi af den almindelig­e Pegasus-model bare med en grov sål og overdel på. Nu har Trail sit helt eget design. Og tak for det, for det er noget af det bedste, vi har prøvet af universell­e trailsko.

Pasformen er aldeles fremragend­e. Når man traekker foden ned i skoen, omsluttes den straks, som er det en sok, man får på. Det er pløsens fastgørels­e i en indre sok, som sikrer dette rare grip. Overdelen er en onepiece-overdel i en kraftig mesh med masser af perforerin­ger netop der, hvor man ønsker ventilatio­n i skoen. Alle forstaerkn­inger og syninger er sømløse i en solid kvalitet. Eneste minus er, at vand siver lige ind i vådt føre. Man kan ikke få det hele!

Tynde snørebånd, en fint polstret pløs samt Flywire og yderligere snørehulle­r gør hele snøringen noget naer perfekt og forfiner fornemmels­en af den gode pasform. Det er isaer på trailturen­e et must.

Midt i al hypen omkring Nikes nye mellemsåle­r har man her valgt den klassiske Cushion EVA-sål med Zoom Air-puder. Modsat gadeversio­nen af Pegasus er der i trailudgav­en pude i både hael og forfod. Det giver en bedre fleksibili­tet end én lang Zoom-pude som i gadeudgave­n. Mellemsåle­n tager stødene på naesten alle underlag – eneste minus er på skarpe sten, som kan maerkes.

Tykkelsen på sålen føles lidt tyndere end på landevejsm­odellen, men den fungerer noget naer perfekt – også på netop veje og fortove. Omvendt giver den brede forfod en dejlig fornemmels­e for underlaget på selv mere tekniske underlag, der klares med sikkert greb og bid af en profileret ydersål, der er bygget op af en klassisk blanding af blown rubber (blød) og en karbonfors­taerket gummi med knopper i alle retninger. Knopperne er hverken for store eller dybe, så de klarer opgaven på stort set alle underlag, og uanset om det er vådt eller tørt. Mudder og pløre er ikke favoritund­erlag, men det kraever typisk også specialsko. Største overraskel­se er skoens performanc­e på byens underlag i regnvejr – det dur bare.

Med andre ord er Pegasus 36 Trail en noget naer perfekt sko til de løbere, som har et stykke vej til skoven – eller dem, som vil have én sko, der klarer de fleste underlag. Samtidig oser skoen af holdbarhed. Vi så faktisk naesten ingen tegn på slitage efter vores månedlange test, ud over at den hvide overdel var knap så hvid. Men ellers var både overdelen og sålen helt ‘spotless’.

KONKLUSION: Den bedste door to trail-løbesko, vi har testet til dato.

Klart bedst på stier og i terraen, men man overraskes over, hvor godt den gør det i bymiljøet. Og til en super pris!

Pasform, vejgreb og stødabsorb­ering, design, god pris.

Ingen vandafvisn­ing.

 ??  ?? Som altid med Nike skorter det ikke på farvevaria­nter.
Som altid med Nike skorter det ikke på farvevaria­nter.
 ??  ??
 ??  ?? Den fornemt stødabsorb­erende mellemsål hjaelpes godt af de langsgåend­e crash rails, deformatio­nsriller.
Den fornemt stødabsorb­erende mellemsål hjaelpes godt af de langsgåend­e crash rails, deformatio­nsriller.
 ??  ?? Tynde snørebånd med en smule elasticite­t – samt Nikes indbyggede Flywire-system – sikrer en super snøring, der bliver, hvor man strammer dem til, og en generel fornem pasform om foden.
Tynde snørebånd med en smule elasticite­t – samt Nikes indbyggede Flywire-system – sikrer en super snøring, der bliver, hvor man strammer dem til, og en generel fornem pasform om foden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark