Aktiv Træning (Denmark)

STYRKESKOL­EN

-

— Det er billigt, effektivt og praktisk – byg muskler og styrke op med håndvaegte derhjemme.

Det kan nogle gange vaere svaert at få turen ned til fitnesscen­teret presset ind i en travl hverdag. Så hvis du kan snuppe en halv times traening derhjemme, når du lige har en ledig stund,er der større chance for at få passet traeningen. I vores styrkeseri­e får du hver måned et nyt traeningsp­rogram med 6 effektive øvelser, som kommer alle kroppens vigtigste muskler igennem. Det eneste, du skal bruge, er et saet håndvaegte og lidt gulvplads.

SKULDRE

Skulderpre­s styrker skuldrene, bagsiden af overarmene samt alle de dybtliggen­de muskler, der støtter rygsøjlen. Skulderpre­s med vaegtstang, kaldet military press, var oprindelig­t en olympisk vaegtløftn­ingsdiscip­lin, men blev sorteret fra efter OL i München i 1972, fordi atleterne snød med teknikken for at vinde medaljer og fik rygskader af det. Korrekt udført er det imidlertid en suveraen øvelse. Når man skal presse tunge vaegte op over hovedet, er man ofte tilbøjelig til at øge svajet i ryggen. Husk derfor at bruge de nederste mavemuskle­r til at holde et naturligt svaj.

Trin 1 Stå med din hoftebredd­es afstand mellem fødderne og håndvaegte­ne løftet op i skulderhøj­de. Håndflader­ne peger ind mod dit hoved.

Trin 2 Pres håndvaegte­ne op til strakte arme. Undervejs roterer du håndvaegte­ne en kvart omgang, så dine håndflader ender med at pege fremad.

Trin 3 Straek albuerne helt ud, og saenk så håndvaegte­ne tilbage til start. Husk, at vaegtene også roteres på vej tilbage.

Antal: 3 x 10-12 gentagelse­r.

Tempo: Løft kraftfuldt og hurtigt – men brug 2-3 sekunder på at saenke vaegtene ned igen.

 ??  ??
 ??  ?? Undgå at svaje overdreven­t i ryggen, når armene er over hovedet.
Undgå at svaje overdreven­t i ryggen, når armene er over hovedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark