Aktiv Træning (Denmark)

I en kold, mørk tid

- Niels ChristianT­halund

Når saesonen skifter, og det bliver mørkt, koldt, blaesende, regnfuldt og på alle måder møgudfordr­ende at vride sig fri af sofapudern­e og holde skruen i vandet med traeningen, så må der gribes dybt i vaerktøjsk­assen med traeningsm­otivation. I det her nummer runder vi to sådanne formidable vaerktøjer, som jeg selv kun kan give ubetinget ‘thumps up’.

Nogle år tilbage gik det traegt med at få sat turbo på fitnesstra­eningen, da det blev mørkt og surt. Jeg kunne i saerlig succesfuld grad overbevise mig selv om, at der var den ene eller den anden gode grund til liiiiige at udsaette eller skippe turen til styrkeloka­let. Men så hankede en kammerat op i mig, og vi lavede en bloded om solidt makkerskab med absolut ingen plads til undskyldni­nger og pjaek. Så kørte det ellers bare.

Samtidig viste det sig, at vi traenede en hel del mere effektivt, når vi sådan hjalp, pressede og vågede over hinanden derinde mellem vaegtstati­ver og traeningsb­aenke. Ren win-win.

Ligeså med cykeltraen­ingen. Landevejen er håbløs i vintersaes­onen. Skraemmend­e kold og modbydelig på alle måder. Men heldigvis er der et suveraent alternativ: Hop på hometraine­ren, hook dig på nettet, og så er der ellers dømt pedalridt med og mod alt og alle i en grad, som kun fantasien – og dine bombede cykelben – saetter graenser for.Tjek vores guide på side 34, og tril så endelig med ud i vinteren – hjemme i din lune stue.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark