Aktiv Træning (Denmark)

BJERGRAES PÅ MINICYKEL

-

1. juni i år blev der holdt endnu en omgang af Red Bull Goni Pony, hvor deltagerne skal kaempe sig op ad Sloveniens højeste bjerg på Pony bikes uden gear eller karbonfibr­e. Det er 5. gang, løbet afholdes, og ligesom tidligere var det en succes.

En cykeltur på 13,5 kilometer lyder måske ikke af meget. Hvad så, hvis ruten når en vertikal højde på over 800 meter med en gennemsnit­sstigning på 10,8 pct.? Det lyder måske stadig som barnemad for den øvede rytter.

Forestil dig så at tage turen på den klassiske ‘minicykel’ med små 20-tommershju­l – også kaldet en Pony bike – der tilmed kun har ét gear.

Det var realiteten for et hold glade ryttere, der var mødt op til blå himmel og sol ved Hotel Lek i Kranjska Gora, hvor turen mod VrŠiČ Pass, som er et yndet cykelmål, starter. Kvinder, maend, børn og hunde. Nogle i tylskørt, andre i grønne heldragter med oppustelig­e palmer og blomsterkr­anse som tilbehør.

Alle er samlet med smil på laeberne og glaede i øjnene over at deltage i løbet – eller bare følge med på sidelinjen som tilskuer. Løbet skydes i gang klokken 15.00, og den, der først når over målstregen, har vundet. Her er det dog ikke slut, for så kommer naeste udfordring, nemlig at komme sikkert ned til løbets start i Kranjska Gora igen.

Det kan godt vaere en udfordring at køre ned igennem de mange hårnålesvi­ng på den lille minicykel, og der er heldigvis arrangeret stop til nedkølings­pauser langs ruten.

Når man nu skal kaempe sig op ad Sloveniens højeste bjerg, kan man lige så godt gøre det med stil. Og lige praecis stil er et vigtigt element på turen. Der er nemlig ‘style police’, som patruljere­r på ruten og holder øje med rytterne, når de ‘suser’ forbi – og hvis man er heldig, så vinder man en heftig praemie for bedste stil under løbet.

 ??  ?? Det er om at traede i pedalerne og bevaege sig i zigzag for ikke at gå i stå på de stejleste punkter på ruten.
Det er om at traede i pedalerne og bevaege sig i zigzag for ikke at gå i stå på de stejleste punkter på ruten.
 ??  ?? Alle kaemper i flok mod målstregen forude. Måske det både bringer held og hjaelper på humøret med en enhjørning bag på cyklen.
Alle kaemper i flok mod målstregen forude. Måske det både bringer held og hjaelper på humøret med en enhjørning bag på cyklen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark