Aktiv Træning (Denmark)

BAKKER GØR DIG STAERK

-

CORE

Glem mavebøjnin­gerne, for bakken er sublim coretraeni­ng. Hver gang du saetter af på bakken, kommer dine hoftebøjer­e, mavemuskle­r og din laend på arbejde. På sigt giver det en effektiver­e løbestil.

Laen dig let fremad, men undgå at knaekke i hoften.

LUNGER OG HJERTE

Du skal flytte din krop opad, og det kraever masser af ilt til dine arbejdende muskler. Den ilt leverer hjertet og lungerne, der for alvor styrkes af bakketraen­ingen. Et staerkt hjerte og en krop, der kan levere masser af ilt til musklerne, er lig med en god kondition.

Løb staerkt op ad bakken, og lad pulsen falde til ro, når du har nået toppen. Det er bedre at tage en pause på vej op end at jogge op i langsomt tempo.

BAGLÅR OG BALLER

Baglår og baller er forsømte hos mange løbere. Det er skyld i skader og ineffektiv løbestil.

Når du løber opad, er det netop baglår og baller, der sammen med laeggene skal skabe den kraft, der presser dig op ad bakken. Og den evne bliver styrket helt fortrinlig­t. Det giver mindre risiko for isaer knaeskader og gør dig i stand til at levere mere kraftfulde og laengere skridt.

Løft knaeene højt, og løb med hurtige, korte skridt.

LAEGGE

Presset på laeggene er stort, når det går opad. Det er med til at styrke dit afsaet, men betyder

Bakkeløb er styrketrae­ning i løbesko. Det styrker alle de relevante løbemuskle­r og gør dig hurtigere, mere eksplosiv og mindsker risikoen for skader.

også øget belastning på akillessen­en, så vaer opmaerksom på det, når du løber i bakker.

Selvom bakketraen­ing er fantastisk, så undgå det aligevel, hvis du døjer med ømme akillessen­er.

LÅR

Forsiden af låret er isaer i fokus i løbeskridt­ets første fase, hvor det skal presse dig op ad bakken. Det gør dig staerkere og mere eksplosiv og styrker de stabiliser­ende muskler omkring knaeet. Derved mindsker du risikoen for skader markant.

Løb nedad er såkaldt excentrisk traening, hvor musklen spaendes og straekkes. Det er ekstremt hårdt, så vaer forsigtig ved lange nedløb.

 ??  ?? Løb opad med en rank holdning og kraftfulde, spaendstig­e skridt, så får du mest ud af bakken.
Løb opad med en rank holdning og kraftfulde, spaendstig­e skridt, så får du mest ud af bakken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark