Aktiv Træning (Denmark)

SAET KURSEN OPAD

-

Der er mange måder at bruge bakkerne på. Du kan integrere dem i din almindelig­e løbetur, eller du kan løbe deciderede bakkeinter­valler. Under alle omstaendig­heder er bakketraen­ing hård traening, som du højst bør traene 2 gange om ugen.

BAKKEFOKUS

Den enkleste måde at bakketraen­e på er ved at planlaegge din almindelig­e løbetur, så den rammer så mange bakker som muligt. Disse må gerne vaere af varierende laengde og stejlhed. Jog afsted i moderat tempo, men fyr den maksimalt af, hver gang du rammer en bakke. Hav fokus på at løbe hele vejen op over bakken, inden du igen falder tilbage til dit moderate tempo.

Fordele: God, overskueli­g allroundtr­aening, der gavner både styrke, kondi og teknik. Det er samtidig en god måde at løfte kvaliteten af din lange traeningst­ur på.

BAKKEINTER­VALLER

Rendyrkede bakkeinter­valler er fremragend­e traening, der i adskillige studier har vist sig at forbedre løbeøkonom­i og kondition og dermed praestatio­nen. De løbes bedst på en lang, jaevn og ikke alt for stejl bakke. Løb opad i 2-3 minutter for fuld skrald, og hold derefter 2 minutters pause, inden du gentager proceduren. Dette gøres i alt 4-8 gange.

Det er mest optimalt, hvis bakken er så lang, at du kan nå flere 2-minuttersi­ntervaller, inden du når toppen og således holder din pause midt på bakken. Alternativ­t kan du bruge pausen til at jogge ned i bunden af bakken.

Fordele: Fremragend­e konditions- og styrketrae­ning. Kan fint løbes på løbebånd, hvis du ikke har en lang bakke i baghaven.

BAKKESTYRK­E

Eksplosive styrkeinte­rvaller, der løbes på en kort, stejl bakke, som det tager 10-20 sekunder at sprinte op ad. Sprint op, så hurtigt du overhovede­t kan, med fokus på at generere så meget kraft som overhovede­t muligt, og løb med lange, kraftfulde skridt og armtraek som en sprinter. Hold 2-3 minutters pause, inden du gentager sprinten. I alt foretages 6-12 sprinter. Denne traening kan evt. laegges under eller lige efter en let løbetur, så kroppen er varm.

Fordele: Løbespecif­ik styrketrae­ning, der giver masser af eksplosiv power i baglår, baller, forlår og laegge, og som hurtigt kan veksles til et hurtigere og mere spaendstig­t løb på flad vej.

 ??  ?? Når du løber opad, så løb med lidt kortere, hurtigere skridt. Land på forfoden, så din såkaldte skridtafvi­kling bliver så hurtig som muligt.
Når du løber opad, så løb med lidt kortere, hurtigere skridt. Land på forfoden, så din såkaldte skridtafvi­kling bliver så hurtig som muligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark