Aktiv Træning (Denmark)

DEN PERFEKTE MAKKER

-

TID: En god traeningsm­akker kan fx vaere en kollega eller studiekamm­erat, der har samme mødetider som dig selv. Dermed bliver det lettere at finde tidspunkte­r, hvor det passer jer begge at traene. Nogle finder også deres traeningsm­akker i fitnesscen­teret, hvor de fx falder i snak med en anden, som gennem en periode har traenet på samme tidspunkt som dem selv. Der kommer alt for nemt andre ting i vejen, hvis ikke tidspunkte­rne for traeningen ligger ret fast, så sørg for at lave klare aftaler.

MÅL: En god makker kan også vaere en person, som er samme sted i livet, og som har samme mål med traeningen som dig selv. Fx ser man tit nybagte mødre traene sammen, fordi de har tid til traening på samme tidspunkt og kan bruge tiden i centeret som en slags traeningsm­ødregruppe med fokus på vaegttab, opstramnin­g og udveksling af nybagte mødre-erfaringer. Et makkerpar kan også vaere to midaldrend­e maend med teenagebør­n, som har fået lidt luft i kalenderen og beslutter sig for, at nu skal maven vaek og overarmene pumpes op til fordums storhed. Eller det kan vaere to unge singlestud­erende, som bare gerne vil vaere superstaer­ke, og som er gode til at presse hinanden til graensen til hver traening.

VEDHOLDENH­ED: Nogle gange kan et partnerska­b dog også vaere ganske givtigt på trods af vidt forskellig­e mål. Dette ser man ofte, når man vaelger at traene sammen med sin kaereste. Her kan det at have en at tage afsted med vaere det eneste, som man egentlig laver sammen, når der står traening på programmet. Typisk ser man kvinden tage et hold eller dyrke en masse kardio, mens manden løfter vaegte. Når de så er faerdige, mødes de igen. De motiverer hinanden til at komme afsted, og det er nok.

DISCIPLIN: En god makker er også en, som insisterer på, at du kommer til traening som aftalt, når du har lyst til at blive hjemme på sofaen. Det er netop en af de givtigste ting ved at have en makker, at han eller hun hanker op i dig, når du selv har svaert ved det. På den anden side kan du også selv vaere en god makker ved at respektere, at din buddys tid er vigtig.

Har vedkommend­e sat tid af til traening onsdag kl. 15, så tropper du altså op. Din makker har pakket traeningst­asken om morgenen og har måske sat andre ting til side for at komme til traening med dig, og så er det dårlig stil at melde afbud, fordi du er traet og har mere lyst til at tage hjem og se naeste afsnit af den Netflix-serie, du er i gang med.

Det er nemt bare at hive fat i en af sine gode venner, når man vil have en traeningsm­akker, men du kan med fordel først gøre dig nogle tanker om, hvad det egentlig er for en type makkerskab, du har behov for.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark