Aktiv Træning (Denmark)

DE 4 FAELDER

-

Det at have en traeningsm­akker er altså ikke altid lutter lagkage. Her er fire klassiske faelder – og bud på, hvordan I undgår dem.

#1 PUSLESPILL­ET

Problemet: Vi kender alle det, at vi gerne vil lave en aftale med en god ven eller veninde, og så lykkes det endelig at finde en tid fredag om 8 uger fra kl. 15 til 16. De fleste af os har rigtig travlt, og derfor kan det vaere uhyre svaert at koordinere traeningst­ider med en buddy – isaer hvis man både har job og børn, der skal passes. Hvis du traener alene, kan du gå i gang med at traene, når du lige har en times tid til rådighed, mens det kraever noget mere planlaegni­ng at koordinere traening med en makker. Det kan resultere i ventetid, irritation og mindre traening, end du ellers ville nå alene.

Sådan undgår du det: Når du vaelger traeningsb­uddy, kan det vaere en god idé at starte med at se på mulige traeningst­ider for jer begge og tage udgangspun­kt i det frem for bare at teame op med din bedste ven, som har et helt andet skema end dig.

#2 AMATØRTRAE­NEREN

Problemet: Nogle gange ser man et meget ulige makkerpar, hvor den ene er komplet nybegynder, og hvor den anden agerer traeningsg­uru. Nogle selvudnaev­nte traeningsg­uruer nyder deres rolle lidt for meget, og ofte ser man, at de guider, eller måske naermere presser, deres makker ud i øvelser og programmer, som de selv holder af, men som faktisk slet ikke passer til deres makkers niveau. Sådan undgår du det: Bare fordi man godt kan lide at traene og har traenet nogle år, betyder det ikke nødvendigv­is, at man er en kompetent fitnessins­truktør, og det er aergerligt at blive skadet eller miste lysten til traening efter få gange, fordi ens makker har overvurder­et sine egne evner som instruktør. Er du nybegynder, så laeg ikke hele din skaebne i din makkers haender. Gør i stedet selv en indsats for at få en grundlaegg­ende viden om styrketrae­ning, og få evt. en instruktør til at give dig kyndig vejledning i, hvordan øvelser og maskiner fungerer.

#3 DEN USTABILE MAKKER

Problemet: Mennesker er jo meget forskellig­e, og mens nogle altid er på pletten 5 min. før en aftale, klar til at gå i sving, så er der andre, som konsekvent kommer sjoskende 20 min. for sent, fordi de tager mere afslappet på det der med aftaler.

Sådan undgår du det: Du vil måske gerne traene sammen med din bedste ven, men hvis du selv er den punktlige type og ved, du kommer til at blive irriteret over, at din kammerat altid kommer for sent, så er det måske ikke nødvendigv­is ham eller hende, du skal teame op med til traening.

#4 HYGGESNAKK­EN

Problemet: Der kan gå hyggesnak i den, når to mennesker mødes og nyder hinandens selskab. Selvom det er hyggeligt, så kan du risikere, at dine resultater kommer til at lide under det.

Sådan undgår du det: Tag en snak om ambitionsn­iveauet. Er I der for hyggen og samvaeret eller for seriøs traening? Hvis det sidste er tilfaeldet, kan det vaere nødvendigt med nogle regler for snak og brug af telefon under traening.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark