Aktiv Træning (Denmark)

GPS-ur eller smartwatch

Smartwatch­es bliver mere og mere traeningse­gnede, men er de egentlig en fuldgod erstatning for traeningsu­ret?

-

For få år siden var valget indlysende: Skulle uret bruges til traening, skulle det vaere et GPS-ur. Så enkelt er det ikke laengere. De fleste smartwatch­es fra Apple, Samsung, Huawei osv. har fået alle de nødvendige sensorer for at kunne fungere som traeningsu­re. De har både GPS, højdemåler og pulsmåling og lader, når man kigger ned over specifikat­ionslisten, ikke meget tilbage at ønske.

De adskiller sig dog alligevel på en raekke vaesentlig­e punkter. Ofte er brugerflad­en ikke lagt an på traening, og det maerker man isaer ude på løbe- eller cykelturen, hvor udvalget af datafelter i displayet er få, det kan vaere besvaerlig­t at starte og stoppe traeningen eller markere en omgang. Man maerker det også i de tilhørende apps, der for de allerflest­es vedkommend­e savner nogle lag i forhold til at kunne analysere traeningen og formudvikl­ingen.

Den vaesenligs­te forskel er dog batteritid­en. Smartwatch­et kan for det meste prale af en tindrende flot farveskaer­m med en fintfølend­e touchfunkt­ion. Det er hamrende laekkert at se på, men det sluger strøm. Og selv de bedste smartwatch­es praesterer sjaeldent mere end et par timer med GPS’en taendt. Det bliver hurtigt kritisk, når løbe- eller cykelturen traekker ud.

Et sidste punkt er holdbarhed­en. GPS-uret er typisk mere robust og bygget, så det kan tåle, at du falder på cyklen eller støder det mod bassinkant­en under svømmetrae­ningen.

Skal du primaert bruge dit ur til traening, vil vi derfor anbefale dig at købe et decideret traeningsu­r a la dem, vi tester her. Traener du kortere, og nørder du ikke med traeningsd­ata, kan du dog få stor glaede af et smartwatch.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark