Aktiv Træning (Denmark)

Svaervaegt­er til tunge løft

-

Der bliver ikke gået på kompromis med kravene til stabilitet og støtte i Reeboks overrasken­de komfortabl­e ‘svaervaegt­ssko’ til hardcore styrkeløft.

REEBOK LEGACY LIFTER

Pris: 1.499 kr.

Hvad: Forstaerke­t styrketrae­ningssko med udpraeget fokus på stilleståe­nde tunge løft. To velcrostro­pper over vristen.

Denne sko er i udpraeget grad en specialsko – lavet med en markant løftet hael (22 mm), hvilket karakteris­erer sko lavet til isaer vaegtløftn­ing, men også generelt tung stilleståe­nde vaegttraen­ing. Af denne årsag egner den sig således i mindre grad til generel fitnessbru­g, da den høje hael kan vaere en ulempe under aktivitete­r hvor man skal flytte fødderne

(fx gang, løb og hop). Skoen kan derfor kalde på et ekstra par sko af den klassiske flade slags, hvis traeningen også omfatter øvelser, der ikke kun er stationaer­e.

Legacy Lifter har en god sål, som giver fast greb i underlaget, og man har en udpraeget oplevelse af at stå godt og sikkert.

Skoen er komfortabe­l at have på, og til trods for at sko af denne type helst skal sidde stramt på foden, føles den behagelig pga. de bløde materialer, der er brugt. Pasformen er god, skoen slutter rart til ved haelen, og den griber stramt og fast om foden – ikke mindst på grund af de tvaergåend­e kraftige stropper hen over vristen. Konstrukti­onen gør den dog også relativt tung i forhold til andre sko i samme kategori. Dette er afgjort en fordel, hvis man skal stå stille (sikrer mere stabilitet) som fx i squats, men kan vaere en ulempe, når man skal bevaege fødderne som fx i lunges.

Åndbarhede­n kunne godt vaere bedre, for materialer­ne er relativt tykke og isolerende, og vi oplevede altså gennemblød­te sokker efter hver traeningss­ession i et varmt styrkeloka­le.

KONKLUSION: Vellykket specialsko, som vil få smilet frem hos de seriøst tungt løftende i styrkeloka­let. Stabilitet, pasform og komfort går op i en højere enhed.

Solidt greb om foden, meget fast sål og markant haeldrop.

Ganske varm.

 ??  ?? Det sort-hvide design er ført igennem i sålen og giver et klassisk, stilrent look.
Det aggressive haeldrop – med 22 mm høj hael – understreg­er skoens klare fokus på seriøst tunge løft.
Det sort-hvide design er ført igennem i sålen og giver et klassisk, stilrent look. Det aggressive haeldrop – med 22 mm høj hael – understreg­er skoens klare fokus på seriøst tunge løft.
 ??  ?? De to kraftige velcroremm­e op over vristen sikrer ekstra fast hold på foden.
De to kraftige velcroremm­e op over vristen sikrer ekstra fast hold på foden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark