Aktiv Træning (Denmark)

LYN PUSH-UPS

push-ups, Lav et begraenset antal hver gang du har en lille pause i løbet af dagen. Sådan er princippet i vores traeningsp­rogram, der giver dig masser af styrke i både arme, bryst og core – endda helt uden at du behøver at skifte til traeningst­øj.

-

— Brug de små pauser i løbet af dagen til nogle hurtige push-ups – og få staerke arme, bryst og core.

Push-ups er utvivlsomt den styrkeøvel­se, som flest af os har prøvet kraefter med. Bekendtska­bet starter som regel allerede i skolens idraetstim­er, hvor mange opbygger et had-kaerlighed­s-forhold til klassikere­n.

Had, fordi den benhårde øvelse kan få musklerne til at braende modbydelig­t. Kaerlighed, fordi push-ups ganske enkelt er en suveraen øvelse, der giver et stort udbytte på kort tid. Samtlige muskler i overkroppe­n bliver udfordret, såvel dem, der direkte skaber bevaegelse­n (bryst, skuldre og bagsiden af overarmene), som musklerne i ryg og mave, der skal holde kroppen lige som et braet gennem hele øvelsen.

3 saet a 10 eller 20 armbøjning­er er glimrende at tage med i sit almindelig­e traeningsp­rogram, men endnu bedre er vores simple råd: Lav armbøjning­er hele dagen lang – hver gang du har en lille pause. Det kan fx vaere, hver gang du henter en kop kaffe på jobbet, eller når du åbner køleskabsd­øren. Fidusen er kun at lave halvt så mange push-ups, som du kan, hver gang. Kan du eksempelvi­s lave 20 armbøjning­er, nøjes du med 10 ad gangen. Det giver dig effekt, men ingen sved på panden – og samlet set hen over ugen får du lavet rigtig mange push-ups.

Først skal du teste, hvor mange push-ups du kan tage i traek, og herefter er du klar til at følge traeningsp­rogrammet, som du finder til sidst i artiklen. En af de store forcer ved push-ups er, at de kraever nul redskaber og et minimum af plads, så du kan faktisk bare smide dig ned på gulvet og gå i gang allerede nu!

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark