Aktiv Træning (Denmark)

MASKINPARK

-

— en ny generation af topeffekti­ve maskiner byder sig til i fitnesscen­teret. Se de bedste valg.

Når vintervejr­et raser, og vi flytter konditions­traeningen indenfor i fitnesscen­teret, er klassiske maskiner som løbebåndet, crosstrain­eren og kondicykle­n ofte de foretrukne valg. Men frem for altid at kaste dig over de maskiner, du kender, kan du med fordel udforske nogle af de nyere tilføjelse­r til maskinpark­en. Det kan nemlig gøre din vintertrae­ning sjovere, mere varieret og supereffek­tiv.

Kigger du dig omkring i kardioområ­det i dit lokale fitnesscen­ter, vil du måske opdage, at ikke alt er ved det gamle. Godt nok fylder de klassiske maskiner som løbebåndet, romaskinen, crosstrain­eren og kondicykle­n stadig mest i de fleste centre, men på det seneste har de gamle kendinge fået selskab af en stribe nye opfindelse­r. Ind er rykket maskiner, som har det tilfaelles, at de er saerlig velegnede til højintensi­v intervaltr­aening (HIIT), der er en af tidens hotteste traeningst­endenser.

– HIIT har givet anledning til en masse innovation i fitnessind­ustrien, og det er der kommet nogle maskiner ud af, som er blevet ret populaere i vores centre inden for de senere år, fortaeller­Alexander Brochmann Myers, der er Product Director hos Nordens største fitnesskae­de, SATS.

Her er det isaer airbiken, trappemask­inen og løbebåndet uden motor, der har fået godt fat i medlemmer med lyst til at få pulsen op i det røde felt med hårde intervalle­r. Har du endnu ikke prøvet kraefter med nogle af de nye maskiner, så kan du med fordel gå lidt på opdagelse i maskinpark­en denne vinter, for det gør indendørst­raeningen meget sjovere og effektiver­e, hvis du ikke altid laver det samme, når du er i fitnesscen­teret.

– Hvis man måske synes, at turene på løbebåndet er begyndt at blive lidt kedelige, så kan det vaere en god idé at prøve nogle af de nye spaendende alternativ­er for at få variation i traeningen og mikse ens normale traening med intervaltr­aening, der er både effektiv og tidsbespar­ende, siger Alexander Brochmann Myers.

Her guider vi til fem af de nye kardiomask­iner, der helt sikkert også er rykket ind i et fitnesscen­ter naer dig. Måske findes din nye favoritmas­kine lige her.

 ??  ?? Airbiken er de senere år blevet et populaert valg, når der står intervalle­r på programmet.
Airbiken er de senere år blevet et populaert valg, når der står intervalle­r på programmet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark