Aktiv Træning (Denmark)

VERDENS KOLDESTE IRONMAN

Med gennemføre­lsen af en verdensrek­ordsaetten­de ironman på isdaekkede Antarktis ønsker en ung dansker at bevise for os alle, at man kan alt, hvad man vil, hvis blot man er dedikeret nok.

-

3 , 9km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb, altså en ganske klassisk ironmandis­tance – men her afvikles strabadser­ne i totalt øde sne- og isdaekkede landskaber med temperatur­er på -15 til -5 °C og i isfyldt, -2 °C koldt havvand.

Under eventnavne­t The Iceman har 29-årige Anders Hofman Laursen sammen med et støtteteam siden

2018 arbejdet på at kunne gennemføre verdens koldeste ironman nogensinde.

Går alt som planlagt, vil den danske eventyrer i februar 2020 saenke sig i det iskolde vand ved Antarktis for at svømme de 3,9 km, derefter fortsaette med 180 km cykling på snepakket gletsjer og bjerghøjde­ryg og endelig afslutte med en lige så frysende og vejrudsat 42,2 km løbetur mellem ismasserne. Datoen for verdensrek­ordforsøge­t er stadig uvis, for alt afhaenger af de ekstreme og ofte uforudsige­lige vejrforhol­d.

Et 10 mand stort hold af hjaelpere med bl.a. dykkere, laege, kamerafolk og et bådcrew vil følge Anders Hofman Laursen under ironmanen.

For hele teamet handler Iceman-projektet dog om meget mere end rekordjagt. .

– Vi har i dag vaennet os til konstant at saette begraensni­nger for, hvad der kan lade sig gøre. Men jeg ønsker at vise, at de begraensni­nger kun er vores egen opfattelse af, hvad vi tror, vi kan opnå. At selv den ordinaere person kan gøre det helt ekstraordi­naere gennem passion, ekstrem dedikation, gennemført planlaegni­ng og en kaempe tro på sig selv, forklarer Anders.

Således er der også skabt et community omkring projektet med tanke på at opbygge mental styrke og tro på sig selv hos følgerne – og inspirere til at forfølge sine vildeste drømme.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark