Aktiv Træning (Denmark)

TJEK PÅ VINTERGARD­EROBEN

-

Din vinterløbe­tur bliver meget rarere, hvis du er nogenlunde varm og tør, og samtidig er det vigtigt, at du bliver set i mørket.

UNDERTRØJE. Inderst skal du have noget tøj på, der transporte­rer sveden vaek fra kroppen og holder dig tør. Det kan fx vaere en stramtsidd­ende svedundert­røje.

TRØJE. Når vejret bliver rigtig koldt, får du brug for et mellemlag, som isolerer og holder på varmen. Trøjen skal dog stadig vaere i et svedtransp­orterende materiale, hvorfor bomuld er uegnet. Efterhånde­n som vinteren skrider frem, kan du tage et tykkere og tykkere mellemlag på.

JAKKE. Det yderste lags vigtigste opgave er at vaerne mod vind og vejr. Her er en let, åndbar løbejakke det oplagte valg.

HUE OG HANDSKER. En stor del af dit varmetab sker via haender og hoved, så beskyt dem med lette og taetsidden­de handsker og en tynd hue. Overvej også en tynd halsedise.

SKO. På almindelig­e løbesko er overdelen typisk meget åben og ventileret, ligesom sålen ofte er uegnet til glat føre. Derfor er en mere vinteregne­t sko at foretraekk­e. Se vores store guide til vinterløbe­sko på side 34.

TIGHTS. Benene har som regel kun et lag på om vinteren, til gengaeld er det så lidt tykkere vintertigh­ts.

SOKKER. Køb evt. et par uldsokker med lange skafter. De varmer både fødder og ankler og sikrer, at der ikke er bar hud mellem tights og sokkekant. Tag kun ét par sokker på, da flere lag i skoen lettere giver vabler.

PANDELAMPE. Lampen er uundvaerli­g, når du løber i mørket. Den gør dig synlig på de mørke vinterveje, og den gør de mørke stier synlige for dig.

REFLEKSER. Løbetøj med rigeligt med reflekser, en refleksves­t eller et refleksbån­d med diodelys gør dig synlig i trafikken.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark