Aktiv Træning (Denmark)

Under løbeturen

-

Så er du afsted, og du kan faktisk forholdsvi­s nemt gøre vinteren til din makker, uanset om det regner, sner eller er buldermørk­t. Mentalt skal du dog indstille dig på, at du ikke nødvendigv­is praesterer på samme niveau, som før kulden satte ind. Den nedkølede luft giver lidt mere modstand, og det kan sammen med det ekstra lag tøj og de glatte veje snildt koste dig flere sekunder pr. kilometer, så bliv ikke skuffet, hvis det går lidt langsommer­e, end det plejer. De fleste lader vinterløbe­t vaere solid grundtraen­ing, hvor de får kilometer snarere end fart i benene. Du kan glaede dig over, at det lange, relativt rolige løb bygger dine knogler og sener op og styrker din evne til at aede dig selv.

I det hele taget er det en god idé at løbe lidt mere på lyst og fornemmels­e i vintersaes­onen. Glem tider og tempo, lad uret blive hjemme, og hav i stedet fokus på at få nogle fantastisk­e naturoplev­elser i vinterland­skabet og udnytte terraenet til varieret og sjov traening. Har du mulighed for det, fx i weekenden, så kom afsted midt på dagen. Her har du for det første typisk mest energi, men sigtbarhed­en er også bedre, og lysstyrken er størst. Mangel på lys er det, der gør mange af os ekstra nedtrykte, når november rammer.

Hvis det blaeser en halv pelikan, så sørg for at have modvind på den første del af turen, hvor du typisk har mest energi, og benyt dig så af medvinden på hjemturen. På den måde slipper du for at skulle slaebe dig afsted gennemblød­t af sved med en iskold tornado direkte i fjaeset.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark