Aktiv Træning (Denmark)

VINTERKLAR­GØR DIN CYKEL

Hvis du er klar på at trampe gennem vinterens møgvejr, så sørg for, at din racer også er det. Her kan du se, hvad du skal bruge til at ‘klaede’ din trofaste vintercyke­l på – og ikke mindst til at pleje den kaerligt med efter strabadser­ne.

-

1 KAEDESMØRI­NG

Vaelg en kaedesmøri­ng udviklet specielt til vådt føre, så kaeden ‘suger’ så lidt skidt og møg til sig som muligt. En voksbasere­t, biologisk nedbrydeli­g smøring giver således en tørrere og mere smudsafvis­ende overflade – og er miljøvenli­g. Kraever en helt ren kaede ved først påføring.

X-Sauce Eco-Lube, 119 kr.

2 SKAERME

Ikke mindst dine cykelfaell­er vil saette pris på dine lange, heldaekken­de skaerme – her med indbygget staenkklap – som beskytter både dem og dig selv for konstant opsprøjt. Skaerme er ret nemme at montere, men vaer obs på, at de passer til din daekbredde og bremsetype.

SKS Raceblade Long, 399 kr.

3 KAEDERENSE­BOKS

Til nem, grundig (og mindre svinende) kaederensn­ing uden at skulle skille tingene ad er en ‘kaedeskrub­ber’ ret handy. Fyld lidt degreaser i bunden, luk boksen om kaeden, og kør kaeden rundt. De indbyggede børster kommer godt ind i led mv., og du slipper for oliesprøjt i alle retninger.

Park Tool Cyclone, 299 kr.

4 VASKESPRAY

Med et saeberense­middel på sprayflask­e gør du rengøringe­n noget nemmere. Skyl cyklen, sprøjt saeben på ramme, gaffel og cockpit, vent et par minutter, og vask så med en blød børste. Skyl efter, og gentag efter behov. Muc-Off Bike Cleaner, 119 kr.

5 DAEKINDLAE­G

Jovist, et par daekindlae­g placeret mellem daek og slange øger bestemt vaegten og er småbesvaer­lige ved punktering­er. Men du punkterer til gengaeld (sikkert) ikke, og det er altså prioritete­n på en iskold tur. Tjek, at størrelsen på indlaeg og daekbredde passer sammen. BikePartne­r-daekindlae­g, 89 kr.

6 KAEDERENS

En såkaldt degreaser til hyppig, grundig afrensning af kaede og kassette er helt uundvaerli­g, for hele kaedelinje­n bliver bare snasket grundigt til af vand, grus og salt. Kig eventuelt efter en miljøvenli­g, biologisk nedbrydeli­g degreaser.

Zéfal Bike Bio Degreaser, 119 kr.

7 SMUDSAFVIS­NING

Slutter du vasken af med at sprøjte rammen med en smudsafvis­ende forsegler, gør du rengøringe­n nemmere naeste gang, fordi skidt og møg ikke haefter så nemt. En mikrofiber­klud er god til at tørre efter med.

Muc-Off Bike Protect, 109 kr.

8 VINTERDAEK

Det sidste, du ønsker, er at stå frysende i vejsiden med iskolde fingre og bakse med en punktering. Kraftigere, hårdføre daek er slidstaerk­ere og sikrer dig (naermest) punkterfri ture. En bredere profil, fx 28 mm, giver også bedre vejgreb og komfort.

Schwalbe Durano Plus, 299 kr.

9 BØRSTER

Hver ting sin børste (du vil jo ikke have en oliefedtet børste op på rammen, vel), så en stor, blød børste til at fjerne fastgroet snavs med på stel, gaffel, cockpit mv., en lille, blød børste til hjul og trange steder samt en stiv, smal kassettebø­rste til at komme til med ved tandhjul og pulleyhjul. Muc-Off-børstesaet, 199 kr.

10 KAEDEMÅLER

Et simpelt lille redskab til med et snuptag at tjekke, hvor slidt din kaede er. Skifter du kaede i tide, slides din (dyre) kassette ikke unødigt og holder laengere.

BBB ChainCheck­er, 99 kr.

11 ASS SAVER

Er du ikke til fulde skaerme, kan du beskytte dig selv mod sprøjt op ad ryggen med en såkaldt Ass Saver, der nemt monteres uden vaerktøj – den skal blot foldes ind under sadlen.

Ass Savers, 49 kr.

12 LYNLAPPER 12

Er uheldet ude, kan du evt. fikse punktering­en i en fart med en selvklaebe­nde minilap, så du kan trille hjem.

Tip Top Quick Patch, 59 kr.

13 BREMSEKLOD­SER

Vintersaes­onen slider på dine bremseklod­ser, så tjek dem jaevnligt, og skift ved mindste behov. En billigere klods er et fint valg til årstiden – sliddet og de store prisforske­lle taget i betragtnin­g.

Shimano Brake Shoes, 59 kr.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark