Aktiv Træning (Denmark)

Masser af traeningsu­r for pengene

-

Med Polars nye traeningsu­r får du mange af de samme funktioner som i topmodelle­rne – til en langt billigere penge. Og samtidig får du flere nye, ganske unikke funktioner.

POLAR IGNITE

Pris: 1.599 kr. Info: polar.com

Hvad: Traeningsu­r med touchskaer­m, GPS og håndledspu­ls. Vandtaet ned til 30 meter. Vaegt: 35 g. Batteritid: 3-4 dage.

Efter adskillige år lancerede Polar sidste efterår i år to nye ambitiøse multisport­sure Vantage V og lillebrore­n Vantage M. Nu har finnerne, lidt mere ubemaerket, sendt det mere budgetvenl­ige fitnessog traeningsu­r Ignite på gaden. Det er lettere og enklere end de to multisport­sure og forsynet med touchskaer­m og bare én enkelt knap. Fokus er mere på sundhed og hverdagsak­tivitet, men Ignite har alligevel mange af de samme traeningsf­unktioner som de to Vantagemod­eller.

Nogle af de mere avancerede funktioner som watt, multisport og (desvaerre) manuel markering af omgange mangler, men til gengaeld har Ignite en stribe funktioner, som de dyrere ure ikke har (endnu). Sleep Plus Stages registrere­r søvnen i detaljer, og Nightly Rechargefu­nktionen beregner, hvor godt du restituere­r i løbet af natten, blandt andet ved hjaelp af hjerte og åndedraets­frekvens. Specielt den sidste er fascineren­de og nyttig og lader til at vaere ret praecis.

Traeningsv­ejlederen FitSpark hjaelper med at strukturer­e og planlaegge traeningen på baggrund af blandt andet traeningsh­istorik, og hvor godt du er restituere­t. Det kan vaere nyttigt, hvis du ikke følger et traeningsp­rogram og bare vil komme i generelt bedre form. Specielt vejledning­en til styrkeøvel­serne, med små figurer, som viser øvelserne, er fin.

I praksis oplevede vi dog, at traeningsv­ejledninge­n ikke virkede, for vi fik ofte besked om, at det var tid at bygge muskler, dagen efter hård styrketrae­ning – eller at vi burde løbe intervalle­r, umiddelbar­t efter at havde gjort netop dét.

Uret er let og behageligt om armen. Skaermen er skarp og fin, og menustrukt­uren enkel og intuitiv at navigere i. I første omgang kan Ignite virke for enkelt, men bag den ret simple overflade gemmer der sig fine muligheder for at grave data frem og aendre indstillin­ger.

Håndledspu­lsen, som har tre forskellig­e sensortype­r, er blandt de bedste, vi har testet, men GPS’en kunne godt vaere lidt hurtigere.

KONKLUSION: Ambitiøse motioniste­r vil savne traeningsf­unktioner, men for de fleste har Ignite mere end nok. Det er et godt ur til dem, som er optaget af sundhed – og vil i god allround form. God pris. Let. God skaerm. Søvn- og restitutio­nsfunktion­er. Navigation. Overrasken­de få smartwatch­funktioner. Savner en lap-knap.

 ??  ?? Nightly Recharge hedder den funktion, der måler, hvor meget du sover, og hvor meget dit autonome nervesyste­m (ANS) kommer sig under søvn.
Nightly Recharge hedder den funktion, der måler, hvor meget du sover, og hvor meget dit autonome nervesyste­m (ANS) kommer sig under søvn.
 ??  ?? FitSparkfu­nktionen holder styr på din styrketrae­ning, og små animerede figurer viser dig øvelserne.
FitSparkfu­nktionen holder styr på din styrketrae­ning, og små animerede figurer viser dig øvelserne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark