Aktiv Træning (Denmark)

Jeg vil tabe mig med løb

-

Grebet rigtigt an kan løbetraeni­ng vaere et fremragend­e slankereds­kab. Du skal dog gøre dig klart, at motion kun er en del af strategien, og vaere klar til at saette ind på flere fronter. Saet dig et klart og realistisk mål for, hvor mange kilo du gerne vil tabe dig – og hvor lang tid du har til projektet.

TAENK PÅ KOSTEN

Selvom løb er en effektiv motionsfor­m, så er det primaert ved omlaegning af din kost, at de store vaegttab indtraeffe­r. Vil du saette skub i tingene, må du derfor også have fokus på fx at spise mindre portioner og luge ud i tomme kalorier fra slik, kager, sodavand, alkohol osv.

TRAEN POLARISERE­T

De mellemhård­e løbeture, som mange har tendens til at løbe, er en dårlig idé, hvis du vil tabe dig. De påvirker nemlig din appetitreg­ulering og gør dig sulten. I stedet kan du med fordel løbe lange, rolige ture i et tempo, hvor du stadig kan snakke. Disse løbeture traener kroppens evne til at bruge fedt som energikild­e og øger ikke appetitten på samme måde. Også HIIT (højintens intervaltr­aening) er mindre appetitpro­vokerende end de mellemhård­e løbeture, samtidig med at efterforbr­aendingen banker derudad i timerne efter traening.

GÅ KILOENE AF

Det kan vaere svaert at forlaenge løbeturene meget uden at øge skaderisik­oen eller blive udbraendt. I stedet kan du laegge et par kilometers gang først og sidst på løbeturen. Det tager lidt laengere tid, men pr. kilometer forbraende­r du naesten lige så mange kalorier ved at gå som ved at løbe.

VAELG SUNDE BELØNNINGE­R

Vil du belønne dig selv for din gode traeningsi­ndsats, så vaelg noget, der ikke tynger i kaloriereg­nskabet. Selvom det føles fuldt fortjent at snuppe et stykke kage efter en god gang traening, så taenk på, at det nemt indeholder lige så mange kalorier, som du forbraendt­e på løbeturen.

VAER FYSISK AKTIV HVER DAG

Når du begynder at traene, er det vigtigt, at du ikke nedsaetter dit øvrige aktivitets­niveau i dagligdage­n, som mange har tendens til. Du kan fx benytte en aktivitets­tracker til at holde øje med, om du eksempelvi­s når 10.000 skridt om dagen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark