Aktiv Træning (Denmark)

“Jeg kan ikke traene langt og laenge”

-

Noget af den bedste og mest afstressen­de motion, du kan give dig selv, er den lange traeningst­ur – om du så er til cykling, hopper i løbeskoene, ror kajak eller foretraekk­er noget helt fjerde. Langturen er en gave for dit traeningsl­iv, og i stedet for at se den som en uoverstige­lig forhindrin­g, så taenk den i stedet som et vaerktøj til mental topform og ny energi. Prøv nogle af de her metoder, som meget vel kan gøre, at du snart slet ikke kan undvaere de lange straek i traeningsk­lunset:

+ Følg et program

Når du følger en fast plan, kan du lettere planlaegge din hverdag – ikke mindst omkring din laengereva­rende traening – og således også bedre forebygge evt. truende ‘obstruktio­ner’.

+ Saet små delmål

Du skal have en god oplevelse ud af den øgede traening, og det sikrer du bedst ved at bygge på i et roligt tempo. Saet dig små, overskueli­ge delmål, som du er sikker på, at du kan indfri. Når du når et delmål, så ros dig selv, fejr det, beløn dig selv – du er en succes! Herfra saetter du et nyt delmål og så fremdeles, til du synes, du er, hvor du gerne vil vaere.

+ Podcast på farten

En god podcast, en spaendende lydbog eller din favoritmus­ik i ørerne kan hjaelpe med at få kilometern­e til at flyve afsted. Et videnskabe­ligt forsøg viste, at motiverend­e musik gav en 15 pct. stigning i udholdenhe­den hos deltagerne i forhold til traening uden musik.

+ To fluer med ét smaek

Den lange tur er også perfekt til at få klaret dagens transport til jobbet. Bor du fx 10 km fra din arbejdspla­ds, så gør pendletide­n til en lang løbetur. Cykeltraen­er du, skal distancen selvfølgel­ig vaere laengere, men så kører du typisk også både frem og tilbage.

I begge tilfaelde kan du evt. tilpasse ruten med en kombinatio­n af bus, tog og ‘traeningst­ur’ og således forvandle transportt­id til effektiv traeningst­id.

+ Tag på sightseein­g

Når du begynder at bevaege dig laengere vaek fra dine saedvanlig­e – og måske lidt for ‘slidte’ og velkendte – ruter, så udnyt det til at opleve nyt og spaendende og måske bare følge en tilfaeldig sti eller vej. Det kan give ny energi og glaede undervejs, og bruger du GPS eller har mobilen med, er der ingen fare for at fare vild for alvor. Du kan også planlaegge ‘sightseein­g’-turen nøjere hjemmefra med fx en ruteplanne­r eller på cykelcompu­teren.

+ Løs et problem

Den lange traeningst­ur er perfekt, hvis du går og grubler over en udfordring på hjemmefron­ten eller noget arbejdsmae­ssigt. Hiv dit dilemma eller problem frem i tankerne, mens du traekker i traeningst­øjet. Lad derefter dine tanker få frit løb, mens du suser afsted kilometer efter kilometer. Typisk vil du opleve, at problemet naermest opløser sig selv i løbet af turen – eller at du finder den geniale løsning, som du ikke tidligere har fået øje på.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark