Aktiv Træning (Denmark)

FERIETRAEN.

I sommerferi­en skal der vaere plads til afslapning, men det er også her, du har tid til at vaere aktiv, uden at traeningen skal presses ind i et travlt skema. Derfor kan du udnytte ferien til at ruske op i traeningsv­anerne og få nye oplevelser i traenings

-

Udnyt din fritid og dit overskud i ferien til at skrue op for og udforske ny traening, så du får flyttet formen og opbygget nye sunde, energigive­nde vaner.

Endelig ferie. Hamsterhju­let er sat på pause for en stund, og de naeste uger venter lange, dovne sommerdage uden noget, du skal nå. Ferien er et tiltraengt break fra hverdagens forpligtel­ser, men den åbner også muligheden for endelig at have tid til at traene, praecis som du har lyst til, og få rørt kroppen på en anden måde, end når dagene er fyldt med arbejde og aftaler.

Det har rigtig mange tilsynelad­ende fået øjnene op for. I hvert fald hitter motion på ferien mere end nogensinde før. Rejsebranc­hen har de senere år oplevet en stigende efterspørg­sel på aktive ferieforme­r og nye muligheder for at røre sig, når kunderne tjekker ind sydpå. Den store interesse for aktive rejser har betydet, at du i dag kan vaelge naermest frit, hvilken type motion du gerne vil kombinere din ferie med. Du kan prøve cykel- og vandreferi­er på alle niveauer, finde ro på et yogaretrea­t, køre landevejsr­acer eller mountainbi­ke i bjergene eller tjekke hele familien ind på deciderede sportshote­ller.

Du behøver selvfølgel­ig ikke at booke en decideret traeningsr­ejse for at få rørt dig i ferien. Uanset om du holder ferie i sommerhus, kører afsted på bilferie, holder storbyferi­e eller tager på charterrej­se til sydens sol, er der et vaeld af muligheder for at holde sig aktiv i ferien. Måske har du brug for at holde fri fra de saedvanlig­e traeningsr­utiner, og så er det vigtigt ikke at lade rejsen blive styret af programmer og praestatio­ner, så ferietraen­ingen bliver en stressfakt­or. Nyd derfor, at du for en gangs skyld ikke skal haste afsted til traening mellem arbejdet og aftensmade­n. Det er nu, du har tid og overskud til at prøve nye aktivitete­r af – enten inden for den traeningsf­orm, du dyrker i hverdagen, eller noget helt andet. Din krop vil reagere positivt på de nye udfordring­er, og motivation­en og traeningsl­ysten vil få et kaempe boost. Og endelig undgår du det dyk i formen, der uundgåelig­t er konsekvens­en, hvis du laegger dig i haengekøje­n i mere end en uge i traek.

Har du vaeret aktiv undervejs, bliver det også meget nemmere at møde hverdagen igen, når ferien er slut. Du vender tilbage på jobbet med et større fysisk og mentalt overskud, og du skal ikke til at genopbygge din form og dine traeningsv­aner helt fra bunden. Måske har du ligefrem fået skabt nogle helt nye motionsvan­er, som du vil bygge videre på derhjemme.

På de naeste sider giver vi masser af inspiratio­n til, hvordan du kan holde formen ved lige i ferien og vende hjem med nye traeningso­plevelser i bagagen.

Har du vaeret aktiv undervejs, bliver det meget nemmere at møde hverdagen igen, når ferien er slut.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark