Aktiv Træning (Denmark)

CYKELØMHED.

Cykling er en skånsom sport, men helt uden smerter er den dog ikke. Øm bagdel, laend og haender er velkendte problemer. Se, hvordan du tager hånd om dem – både lige når de opstår, og når du kommer hjem.

-

Tag hånd om velkendte cykelprobl­emer som øm bagdel, laend og haender – både lige når de opstår, og når du kommer hjem.

Benene pumper rytmisk og sender cyklen gennem det sommergrøn­ne landskab. Vinden har lagt sig, og aftensolen kaster lange skygger over de øde landeveje. Den perfekte cykeltur, hvis ikke lige du havde så forbandet ondt i bagdelen, laenden, nakken, knaeet eller …

Cykling er generelt en meget skånsom motionsfor­m. Der er langt faerre overbelast­ningsskade­r i sener, muskler og knogler end ved fx løb og boldspil, hvor de konstante stød og vrid virkelig belaster kroppen. Af samme grund kan du generelt også cykle, uanset om du er aeldre, overvaegti­g eller døjer med slidte knae, hofter eller ankler.

Men cyklingen kan altså vaere forbundet med smerter og ubehag flere steder i kroppen. Heldigvis er de faerreste alvorlige, og de skyldes meget typisk forkert indstillin­g af cyklen. Sovende haender og smerter i knae og laend går på naermest magisk vis vaek, når du retter sadlen en millimeter eller to eller drejer dine bremsegreb. Andre kraever måske lidt styrketrae­ning eller udstraekni­ng – men alt i alt er justeringe­rne oftest til at overkomme.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark