Aktiv Træning (Denmark)

WALISISK MANDDOMSPR­ØVE

-

Kun de teknisk absolut mest komplette mountainbi­ke ryttere kan redde sig helskinded­e igennem Red Bull Hardline, der mikser de vildeste udfordring­er fra flere forskellig­e MTB-discipline­r.

Dybt inde i dalen Dyfi i Snowdonia i det staerkt kuperede Midtwales gemmer der sig en downhillru­te, der ikke matches af nogen anden i verden. Her kørtes for sjette år i streg det frygtede Red Bull Hardline-downhillra­ce, der blandt de garvede pro-mountainbi­kere og downhillst­jerner helt enkelt går for at vaere det barskeste race i saesonen.

Som en af deltagerne i stjernefel­tet i 2019-udgaven sagde efter at have kaempet sig helskindet igennem de vilde kaempehop og naermest lodrette drop:

– Faktisk dyster du slet ikke mod de andre ryttere, dem har du glemt alt om. Du har alt rigeligt at gøre med at kaempe mod sporet, terraenet og vejret ...

Det er da også et uhyre teknisk og brutalt delvist downhill- og delvist freeridesp­or, der venter hver af de 30 udvalgte ryttere, der fra hele verden og forskellig­e grene af mountainbi­ke sporten valfarter tilden g rønnedalfo­ra t konkurrere om at blive årets Hardline-mester.

Sporet krøller sig gennem frodig skov ned over den ufremkomme­lige bjergside og mikser bl.a. høje ramper og 20 meter brede hop med stejle, klippefyld­te fartstykke­r – rytterne rammer op til 65 km/t.! – og kringlede, klippefyld­te sekvenser. Tilmed er vejret på de kanter stort set altid tåget, regnfuldt og generelt ganske uforudsige­ligt.

Netop møgvejret er med til at gøre Red Bull Hardline til en helt saerlig udfordring. Og ‘hele pakken’ betyder, at rytterne skal mestre adskillige faerdighed­er på tvaers af diverse MTB-discipline­r for at tackle ruten og nå ned i ét stykke – for ikke at naevne at vinde over 29 andre vanvittig hurtige MTB-ryttere, der også vil satse alt for at hente titlen.

 ??  ?? Hardline-tracket er uden diskussion det svaereste spor i Storbritan­nien – og i mange rytteres optik i hele verden.
Hardline-tracket er uden diskussion det svaereste spor i Storbritan­nien – og i mange rytteres optik i hele verden.
 ??  ?? Deltagerne er et blandet felt af både freeride- og downhillry­ttere. Vinderen er den rytter, der kan kombinere alle de nødvendige køreegensk­aber til at skabe det perfekte ‘flow’ igennem sporet.
Deltagerne er et blandet felt af både freeride- og downhillry­ttere. Vinderen er den rytter, der kan kombinere alle de nødvendige køreegensk­aber til at skabe det perfekte ‘flow’ igennem sporet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark