Aktiv Træning (Denmark)

LØBE LAENGERE

... og blive mere udholdende og mentalt sejere

-

Drømmer du om de lange løbeture, hvor benene bevaeger sig rytmisk, og hjernen tager på langfart, så er ferien et oplagt tidspunkt at få drejet på kilometers­kruen. For mange – selv garvede løbere – er det faktisk ret vanskeligt at øge laengden på løbeturen. Man er groet fast i et bestemt traeningsm­ønster med nogle bestemte ruter og faste tidspunkte­r, man traener på. Alt det kan heldigvis smides op i luften i ferien og gribes på nye måder, der så kan gøre, at der kommer flere kilometer i benene.

Vaer dog forsigtig, når du skruer op for maengden, og husk den gamle tommelfing­erregel om kun at øge ugens samlede maengde med 5-10 pct. Er du vant til at løbe 30 km om ugen, bør du derfor kun løbe 32-33 km ugen efter.

LØB UD OG HJEM

En god måde at tvinge sig selv til at løbe laengere på og samtidig nøje kunne styre hvor langt, er ud-oghjem-ruter. Ud-hjem-ruter eliminerer muligheden for at skyde genvej, når du er ved at vaere traet, samtidig med at du praecist kan styre distancen og skrue op med nøjagtigt det antal kilometer, du ønsker.

Hvis det blaeser, så løb ud i modvinden, og returnér hjem i medvinden. Det giver et markant større overskud at blive skubbet hjem end at kaempe sig tilbage med vinden lige i ansigtet.

LØB MED ANDRE

Man løber hurtigere og laengere, når man løber med andre. Sådan er det for de allerflest­e. Skal du skrue op for maengden, er det derfor en rigtig god idé at finde et faellesska­b at løbe med. Der er masser af små, uformelle løbeklubbe­r arrangeret via fx Facebook, så tjek dem, og hør, om ikke du må løbe med (det må du garanteret).

TAG UD

En endnu mere benhård version af ud-hjem-ruten er at tage toget eller bussen et sted hen og så løbe hjem derfra. På den måde er der absolut ingen mulighed for at skaere hjørner undervejs. Tjek på et kort, hvor langt du skal tage vaek, og planlaeg ruten hjem, inden du drager afsted.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark