Aktiv Træning (Denmark)

STRATEGISK ERNAERING

-

Maden, du spiser, har afgørende indflydels­e på din daglige energi. Du er fx kun et enkelt blodsukker­dyk fra uoplagthed, koncentrat­ionsbesvae­r og traethed, og derfor er det en god idé at placere dine måltider, så de leverer en lind strøm af energi hen over hele dagen. Bygger du dagen op over tre hovedmålti­der og to til tre mellemmålt­ider, der hver isaer giver dig det rigtige braendstof at arbejde videre på, er du allerede sporet ind på en mere energirigt­ig dag.

Fordelen ved at spise hyppigt er ikke kun det stabile blodsukker, men også, at måltiderne naturligt bliver mindre, end hvis du kommer glubende sulten til et måltid for så at skovle en masse indenbords. Ligesom underspisn­ing er også overspisni­ng en energirøve­r, som det er vigtigt at holde stangen.

Groft er godt

Det er dog ikke kun blodsukker­et og maengdebeg­raensninge­n, der er centrale omdrejning­spunkter for en energirigt­ig kost. Maden skal ligeledes levere sundhed. Fra de velvalgte råvarer får du bl.a. kostfibre, der holder tarmene i topform. En velfungere­nde fordøjelse påvirker nemlig også hjernekemi­en, så du bliver ‘glad

i låget’. Taenk derfor i at spise groft – fx ved at vaelge grove kornproduk­ter og grove grønsager.

Netop grønsagern­e og frugten har også et andet formål. De giver dig en masse mikroskopi­ske plantestof­fer, som beviseligt beskytter hjernen mod ødelaeggel­ser. Får du rigeligt frugt og grønt i løbet af dagen, placerer du reelt en ‘rustning’ inde omkring hjernens celler, og resultatet er, at den kraevende arbejdsdag traekker faerre veksler på din hjerne.

Rigeligt med frugt og grønt i løbet af dagen placerer en ‘rustning’ omkring hjernens celler ...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark