Aktiv Træning (Denmark)

STRESS/PRES

-

De fleste kender til hektiske hverdage med mails vaeltende ind, så man ikke kan nå at besvare dem, arbejdsdag­en traekker ud, så børneafhen­tningen bliver megapresse­t, konflikter­ne på jobbet eller i hjemmet hober sig op, og livspresse­t generelt får et nøk opad. Her er det vigtigt at stoppe op, tage en dyb indånding og beslutte sig for at indarbejde rutiner, der hjaelper med at regulere stressnive­auet.

En af de mest effektive rutiner er faktisk det at spise, for når vi tager os tid til at spise, får vi både tilført vaerdifuld­t braendstof og får et mentalt afbraek, som giver hjernen tid til at slappe af. Brug også små ‘motions-snacks’, hvor du fx hver time rejser dig op og laver en eller anden form for fysisk aktivitet. Ti hurtige squats eller armstraekk­ere får blodet til at rulle, løfter energien og humøret, løsner de låste lemmer og giver hjernen en tiltraengt minipause. Det er utrolig effektivt.

En lur tjener sig ind

Det samme kan en powernap vaere, hvis du midt på dagen føler dig helt smadret i hovedet. Blot 15-20 minutter på langs, enten i fuld søvn eller i form af en mindfulnes­søvelse, er en fantastisk investerin­g, som tjener sig selv hjem, laenge inden dagen er forbi.

Selvfølgel­ig er det ikke altid gjort med disse øvelser. Er du aegte stresset, er det noget, som kraever indaedt arbejde med de bagvedligg­ende årsager.

Men det kan i mange tilfaelde vaere en stor hjaelp at se på hverdagens stressfakt­orer og prøve at afvaebne dem, som det er muligt at gøre noget ved.

Blot 15-20 minutter på langs er en fantastisk investerin­g, som hurtigt tjener sig selv hjem ...

 ??  ?? I mange tilfaelde kan hverdagens stressfakt­orer afvaebnes gennem fx klare prioritete­r, motion, hvile og mindfulnes­s.
I mange tilfaelde kan hverdagens stressfakt­orer afvaebnes gennem fx klare prioritete­r, motion, hvile og mindfulnes­s.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark