Aktiv Træning (Denmark)

Både enkel og hamrende avanceret

-

Stryd har vaeret på markedet i mange år og udviklet stadig nye og bedre udgaver af deres skosensor. Al den erfaring og knowhow skinner igennem i den største technyhed til løbere siden GPS’en.

STRYD STRYD – LØBESENSOR

Pris: Ca. 1.700 kr. Info: stryd.com

Hvad: Skosensor, der vha. accelerome­tre, højdemåler, gyro m.m. måler bl.a. fart, distance, watt, vindmodsta­nd og løbestil.

Den store historie, når vi snakker den lille skosensor Stryd, er naturligvi­s watt – et nyt datapunkt, der potentielt kan revolution­ere den måde, vi traener og konkurrere­r på. Det vender vi dog tilbage til, for i første omgang imponerer den lille sensor på et andet og mindre abstrakt punkt, nemlig hastighed og distance. Lige ud af aesken og ned i skoen (ikke noget med at kalibrere eller lade op) måler den ‘spot on’ på både fart og distance – og det helt uafhaengig­t af intensitet, underlag og rutens øvrige beskaffenh­ed. Vi har testet den på en raekke opmålte ruter i både by og skov, og praecision­en har konsekvent vaeret inden for

0,5 procent. På atletikban­en, hvor

GPS-ure notorisk har store problemer, afveg Stryd således kun med 0-2 meter pr. omgang. Derudover er dit aktuelle pace også altid helt praecist (det gaelder bestemt ikke for GPS-ure), og justeringe­r af tempo kan aflaeses med det samme i uret. Herligt.

Når det er sagt, er det jo alle de andre datapunkte­r – herunder watt – der gør Stryd til et stykke avanceret teknologi. Watt er her et udtryk for, hvor meget energi du omsaetter omkring foden lige nu og her. Watt har vaeret brugt i cykelsport­en i årevis og er afgjort et fremragend­e redskab, da det kan vise dig den praecise, helt aktuelle intensitet, du arbejder med, uafhaengig­t af vindforhol­d, underlag, eller om du løber op ad eller ned ad bakke. Dermed kan intensitet­en doseres og kraefterne disponeres minutiøst og praecist under traening og konkurrenc­er.

Endelig leverer Stryd en lang raekke datapunkte­r, som du kan bruge, hvis du vil arbejde med din løbeøkonom­i. Den måler fx, hvor meget energi du bruger på at hoppe opad under løb (lidt er bedst), eller hvor meget energi der går tabt i dine led (igen er lidt bedre) for hvert skridt.

Alt sammen samles på den glimrende og – trods den store maengde avancerede data – ret paedagogis­ke hjemmeside, Stryd PowerCente­r. Der er også en app til mobilen, men den oplever vi dog måske lige enkel nok.

KONKLUSION: Stryd er på en gang superavanc­eret og nem at anvende. Ekstremt praecis fart- og distancemå­ling og masser af brugbar data at dykke ned i. Uundvaerli­g for datanørden.

Let, enkel og ifølge vores test uhyre praecis. Tydeligt, at den er lavet af løbere til løbere.

Lidt bøvlet at forbinde til uret.

 ??  ?? Appen til mobilen virker lidt utilstraek­kelig, men desktopver­sionen giver et hav af muligheder.
Appen til mobilen virker lidt utilstraek­kelig, men desktopver­sionen giver et hav af muligheder.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark