Aktiv Træning (Denmark)

FULDT FOKUS PÅ KOMFORT

Hvad: Nike ZoomX Invincible Run

-

Hvad kan den: Mens fokus de sidste år har vaeret på ultraaggre­ssive, ultralette racesko, hvis primaere formål var at hakke sekunder og minutter af de personlige rekorder, handler det med skoen her om komfort og støddaempn­ing.

Vaegten på 318 gram (253 gram for damemodell­en) er ikke lav, men den daekker over en massiv naesten 4 cm tyk mellemsål , der byder på masser af støddaempn­ing, stabiliser­ende elementer rundt om foden, en rummelig forfod og en polstret tyk og blød overdel.

Skoen er i den grad taenkt til lange ture i roligt tempo.

Derfor er vi begejstred­e: Skoen her er den første traeningss­ko med en fuld ZoomX-sål. Nikes nye, meget responsive skum har indtil nu vaeret forbeholdt de hypede og staerkt specialise­rede racesko Vaporfly og Alphafly, som der er blevet løbet masser af landevejsr­ekorder i.

Zoom X-skummet er sand ingeniørku­nst, der på en gang er meget let og meget blødt, men samtidig usandsynli­gt bouncy og fjedrende. Det bliver meget spaendende at opleve den i en udpraeget komfort- og langturssk­o som denne.

Meget af den øvrige opbygning minder om Nikes React Infinity Run. Det vil sige god stabilitet, en rummelig forfod og en velsiddend­e overdel.

Det koster den: 1.800 kr. er meget for en traeningss­ko, men ifølge Nike er både ZoomX-materialet og den knittede overdel dyre at producere. Holdbarhed­en burde dog også vaere i top.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark