Aktiv Træning (Denmark)

STORTEST AF LØBESKO.

-

De 15 løbesko, vi har haft på fødderne dette forår, viser et højere niveau end nogensinde. Betyder det, at prisen er eksplodere­t i takt med kvaliteten? Heldigvis ikke! Så du kan godt forberede dig på at få lyst til at smide mønter efter et par nye løbesko.

Årets løbeskotes­t har på den ene side vaeret en fornøjelse at lave – på den anden side lidt kedelig. For niveauet er imponerend­e højt. For første gang er der ikke et eneste produkt, der falder igennem, og vi kan uden at blinke anbefale hver eneste testede model, hvis altså den passer til din fod og din løbestil. Isaer Mizuno har løftet sig i forhold til tidligere, og en ‘modesko’ som Adidas Ultraboost er faktisk blevet til en fremragend­e løbesko.

Det har dog også vaeret lidt småt med nyskabelse­rne. I hvert fald i forhold til sidste år, hvor isaer gaengesyst­emet, der vugger dig hurtigt gennem løbeskridt­et, slog tydeligt og markant igennem og praegede den generation af sko. Gaengesyst­emet fortsaette­r i år, og derudover er den mest markante trend en ny opbygning af haelkappen, der på mange modeller er konstruere­t, så øverste del peger bagud. Det aflaster trykket på akillessen­erne – noget, som mange af vores testere saetter pris på.

Endelig kan vi pege på en sidste tendens, som har vaeret på vej laenge, nemlig at løbesko efterhånde­n er ret billige. Nike gør sig saerligt bemaerket med en fremragend­e sko til under 1.000 kr., men ellers topper priserne på 1.500 kr. Det er faktisk 100 kr. billigere end de dyreste sko for 20 år siden, og indregner vi inflatione­n, er priserne faldet med 41 pct. på 20 år. Det skyldes en harmoniser­ing af priserne i Europa, som vi løbere tager imod med kyshånd.

SÅDAN TESTER AKTIV TRAENING:

Vi tester markedets relevante modeller i den beskrevne kategori og sammenfatt­er vores oplevelser, så du kan få hjaelp til at traeffe det rette valg. Vores testere er rutinerede løbere på forskellig­t niveau og med forskellig løbestil. Skoene har vaeret testet af hurtige, lette konkurrenc­eløbere og tungere, langsommer­e, haellanden­de løbere. Skoene er testet på både asfalt og grusstier og i skoven. Som altid med løbesko spiller individuel­le forhold en vigtig rolle, både når det kommer til pasformen, og når det kommer til løbeopleve­lse. Så prøv altid skoene, før du køber.

PRIS:

Vi angiver de vejledende priser fra producente­n. Ofte kan modellerne dog findes billigere i butikkerne eller på nettet.

VURDERING:

Vores vurdering af den enkelte sko er baseret på en stribe produktrel­evante kriterier. Der er langtfra plads til at kommentere alle områder ved hvert produkt, så vores omtale er en sammenfatn­ing

af de mest relevante. For overblikke­ts skyld fremhaever vi to vigtige nøglepunkt­er på en skala fra 1 til 10:

KARAKTERSK­ALAEN: 1-6

Vi sammenfatt­er den endelige konklusion i én samlet karakter. Vi tildeler 1-6 stjerner baseret på vores oplevelse af produktets performanc­e.

STEMPLERNE:

TESTVINDER er det bedste produkt i forhold til testkriter­ier, kvalitet og pris. GODT KØB er et rigtig godt produkt i forhold til prisen. Her er udskrivnin­gen meget lille, men kvaliteten høj.

VORES FAVORIT er det produkt, der får en saerlig plads i vores traeningsh­jerter. Her skeler vi ikke til pris eller allroundeg­enskaber.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark