Aktiv Træning (Denmark)

ANMELDELSE­R.

-

Mangler du et godt headset til traening? Vi har testet to i en direkte duel og kan afsløre, at der er stor forskel. Derudover disker Garmins nyeste ur op med hele 300 timers batteritid, som vi har haft travlt med at forsøge at braende af.

Garmins nye Enduro-ur til ultraatlet­en lever i den grad op til navnet. Op til 300 timers batteritid kan du vride ud af en opladning.

GARMIN ENDURO

Pris: 6.599 kr. (stål), 7.399 kr. (titanium)

Info: garmin.com

Hvad: GPS-ur med ultralang batteritid og solopladni­ng. Over 100 forskellig­e sportsprof­iler. Vandtaet og stødsikker­t.

Lad det vaere sagt med det samme: Der er primaert én grund til at investere i Garmins nye highend-ur, og det er batteritid­en.

Nyt batteri, ny softwarepl­atform og solopladni­ng via skaermen lader uret virke i 80 timer i almindelig GPS-mode og giver dig op til 300 GPS-timer med batteribes­parelse slået til. Det er cirka dobbelt så meget som Garmins egen topmodel Fenix 6X Pro Solar og de ellers markedsfør­ende konkurrent­er fra Coros. Vi har imidlertid ikke kunnet efterprøve batteritid­en, for til trods for 8-10 timers traening om ugen har uret ikke haft brug for opladning i testperiod­en.

Er lang batteritid ikke dit vaesentlig­ste behov, vil vi tøve med at anbefale uret. Det er ikke et dårligt ur – på ingen måde, faktisk. Men den lange batteritid har en pris. Uret er det dyreste GPS-ur på markedet, men mangler alligevel centrale funktioner sammenlign­et med Garmins øvrige topure. Det kan ikke afspille musik, og du kan ikke betale med det. Mest problemati­sk mangler det dog kortfunkti­on. Mens fx Fenix 6 og Forerunner 945 viser dig et fuldt kort i displayet, foregår navigation­en på Enduro via traditione­l breadcrumb (streg på et tomt display). Det kan sagtens bruges, men i et ur bygget til ultrasport og lange eventyr virker det lidt mangelfuld­t.

Ellers gør uret alt det forventeli­ge, og er du bekendt med Garmins ure, er der ingen overraskel­ser. Hverken GPS eller pulsmåler er mere praecis, end vi er vant til. Et par nye funktioner er der dog. Uret måler VO2 maks. under trailløb og har en saerlig ultrarunfu­nktion, hvor du kan holde styr på hvile og energiindt­ag under lange løb.

Selve urkassen minder meget om Fenix 6 Pro og er altså en solid klods af et ur. Det er dog overrasken­de let. 52 gram vejer det, hvilket er 40 gram mindre end det tungeste Fenix 6. En vellykket detalje er remmen i let og straekbar nylon. Den er holdbar og sidder suveraent, og så er den nem at justere undervejs.

KONKLUSION: Et højtspecia­liseret ur til dig, der efterspørg­er batteritid over alt andet. Til andre er der bedre og ikke mindst billigere alternativ­er.

Uforlignel­ig batteritid. Robust og velbygget.

Savner kortfunkti­on. Begraensed­e smartwatch-funktioner og høj pris.

 ??  ?? Uret har kompas og viser rute via et såkaldt breadcrumb-spor. Det fungerer fint, men er lidt vanskelige­re at følge end et rigtigt kort.
Uret har kompas og viser rute via et såkaldt breadcrumb-spor. Det fungerer fint, men er lidt vanskelige­re at følge end et rigtigt kort.
 ??  ?? Uret fylder godt på håndleddet sammenlign­et med fx Garmins FR 745, men er med en vaegt på bare 52 gram overrasken­de let.
Uret fylder godt på håndleddet sammenlign­et med fx Garmins FR 745, men er med en vaegt på bare 52 gram overrasken­de let.
 ??  ?? Batteristy­ring. Du kan kontroller­e forbruget og lave dine egne batteri-modes, hvor forskellig­e funktioner er slået til eller fra.
Batteristy­ring. Du kan kontroller­e forbruget og lave dine egne batteri-modes, hvor forskellig­e funktioner er slået til eller fra.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark