Aktiv Træning (Denmark)

4.828 KILOMETER ALENE I EN ROBÅD

Hvad: 4.828 km roning Hvor: Atlanterha­vet

-

Der kan naeppe udtaenkes et mere coronavenl­igt projekt end at sidde mutters alene i en robåd i 70 dage.

Den tid tilbragte den kun 21-årige brite Jasmine Harrison med at ro tvaers over Atlanterha­vet, og da hun ankom til målstregen i havnen i Antigua i Caribien sidst i februar, kunne hun skrive sig ind i rekordbøge­rne som den yngste kvinde nogensinde, der har krydset Atlanten alene. Hendes eksakte tid var 70 dage, 3 timer og 48 minutter.

Undervejs satte briten 40 kilo chokolade til livs – og måtte ud over ensomheden og det slidsomme arbejde med at hive i bådens årer dag og nat også kaempe med de farer, der er i en lille båd i et stort hav. To gange blev hun kaentret af kaempebølg­er og smidt ud af båden – anden gang fik hun en skadet albue med i købet. Og så var hun ved at kollidere med et boreskib midt om natten. Til at hjaelpe med at holde humøret oppe havde hun medbragt et lidt anderledes stykke udstyr: en transporta­bel højttaler. På den havde hun Rachel Plattens ‘Fight Song’ på repeat. Og det fungerede ... lige indtil højttalere­n også faldt i vandet. Hverken det eller de mange andre udfordring­er stoppede dog Jasmine Harrison fra North Yorkshire i England, som utroligt nok ikke er roer, men bartender og svømmetrae­ner.

Anledninge­n til roturen var, at hun deltog i den årlige Talisker Whisky Atlantic Challenge. Her kaemper specialbyg­gede robåde med en besaetning på mellem en og fire personer om at ro de knap 5.000 kilometer, der er over Atlanterha­vet. I år deltog 21 både i konkurrenc­en, som startede den 12. december 2020.

“Jeg kan da ikke udelukke, at jeg gør det igen,” sagde Jasmine Harrison i English Harbour i Antigua, da hun havde skålet i champagne for at fejre sin rekord. “Men jeg vil hellere inspirere andre til at tage turen.”

 ??  ?? Jasmine Harrison roede fra Gran Canaria til øen Antigua nord for Venezuela.
Jasmine Harrison roede fra Gran Canaria til øen Antigua nord for Venezuela.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark