Aktiv Træning (Denmark)

Lidt uharmonisk løbeopleve­lse

➼ Salomons Index.01 markerer en ny og mere baeredygti­g tilgang til produktion­en. Det er prisvaerdi­gt. Som løbesko lader skoen dog lidt tilbage at ønske.

-

SALOMON INDEX.01

Pris: 1.500 kr. Info: salomon.dk

Hvad: Løbesko fremstille­t i baeredygti­ge materialer. Kan genanvende­s efter brug. Vaegt: 316 gram (str. 44). Drop: 9 mm

Der er absolut point for indsatsen her. Index.01 er første produkt udsprunget af Salomons mere cirkulaere produktion­sfilosofi, hvor udtjent grej skilles ad og får lov at genopstå som materiale i nyt grej.

Når det kommer til selve løbeopleve­lsen, er vi dog lidt mere tilbagehol­dende med pointene. Overdelen er meget minimalist­isk – fremstille­t i en tynd og smidig mesh og med en tynd og traditione­l løs pløs. Den er meget behagelig, men sidder relativt løst om foden og er vanskelig at snøre rigtigt til med de lidt smalle, glatte snører. Et lille plastbånd løber langs kanten af overdelen. Det beskytter taeerne og giver en lille smule støtte om foden, men samlet set er der naermest intet hold i overdelen.

Den enkle overdel kobles med en ny mellemsål, Infiniride. Det er en TPU-baseret skum, som vi kender fra mange løbesko. Den er fast og savner det bløde bounce, vi kender fra andre TPU-såler som fx Adidas Boost. Men den daemper stødene effektivt og giver også et lille, men maerkbart bounce.

Sålen har en såkaldt Reverse Camper-opbygning (man er vel skiproduce­nt) – en form for gaenge, der vugger løberen gennem løbeskridt­et. Effekten er ikke så udtalt som hos andre producente­r, men den maerkes som en mere dynamisk skridtafvi­kling.

Selve løbeopleve­lsen er en smule uharmonisk. Den enkle, lette og bløde overdel harmonerer dårligt med den meget faste, lidt klodsede og relativt tunge sål. Men tankerne er spaendende, og vi glaeder os til at se, hvor de fører hen naeste gang.

KONKLUSION: En spaendende sko, hvor der er taenkt ud af boksen i forhold til design og koncept. Fungerer okay som løbesko, men savner lidt bedre balance mellem overdel og mellemsål.

Meget åndbar og komfortabe­l overdel. Baeredygti­ghed. Overdelen savner hold, og mellemsåle­n er lidt vel hård og fast. Prisen er til den høje side.

 ??  ?? Det hvide eller rettere farveløse materiale er en del af det cirkulaere koncept. Det gør det lettere at genbruge.
Det hvide eller rettere farveløse materiale er en del af det cirkulaere koncept. Det gør det lettere at genbruge.
 ??  ?? En af TPU-sålens kvaliteter er den lange holdbarhed. Modsat klassiske EVA-såler mister den ikke sin støddaempn­ing over tid.
En af TPU-sålens kvaliteter er den lange holdbarhed. Modsat klassiske EVA-såler mister den ikke sin støddaempn­ing over tid.
 ??  ?? Ydersålen er forstaerke­t med Clear rubber i hael og forfod. De små knopper bider godt i underlaget.
Ydersålen er forstaerke­t med Clear rubber i hael og forfod. De små knopper bider godt i underlaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark