Aktiv Træning (Denmark)

5 tegn på, at du ikke presser dig selv nok

-

#1 DU MAERKER INGEN FREMGANG

Hvis du ønsker synlige resultater i form af en mere trimmet krop eller større muskler, så kraever det en mere fokuseret indsats, end hvis du blot traener for sundhedens skyld eller for at vedligehol­de formen. Du kan følge din udvikling ved fx at måle omkredsen på ben og arme løbende. Hvis du konstatere­r, at du omtrent befinder dig samme sted som for et halvt års tid siden, så skyldes det sandsynlig­vis, at du ikke traener nok eller ikke traener hårdt nok. Når det gaelder muskelopby­gning, kan en årsag til manglende resultater dog også vaere, at du spiser for lidt.

#2 DU LAVER DET SAMME HVER GANG

Prøv at kigge lidt tilbage på din traening. Kan du se, at du for tre måneder siden kørte de praecis samme øvelser som i dag, og at du stadig tager det samme antal saet og løfter det samme antal kilo, så kan det tyde på, at du ikke er specielt presset til traening. Det er blevet lidt for komfortabe­lt. Dette kan vaere o.k., hvis formålet med din traening er ren sundhedsfr­emme og vedligehol­d, men vil du gerne rykke dig yderligere, så er det nok tid til at ryste posen.

#3 DU ER ALDRIG (ELLER ALTID) ØM I MUSKLERNE

Muskelømhe­d opstår, når vi laver noget uvant. Hvis du aldrig er øm i dine muskler i dagene efter traening, kan det skyldes, at du traener for ensformigt og ikke udfordrer kroppen nok. Det modsatte – at du altid er øm i dine muskler efter traening – kan dog også vaere et tegn på, at du traener for lidt. Det kan vaere, at din traening er for inkonsiste­nt, så musklerne aldrig når at vaenne sig til traeningen. Muskelømhe­d i sig selv er altså ikke en indikator for hverken effektiv eller ineffektiv traening, men det er en faktor, du kan tage med i dine overvejels­er, når du skal vurdere, om du traener for lidt, for meget eller lige tilpas.

#4 DU HYGGER DIG FOR MEGET

Nogle har en tendens til at betragte en traening som udført, når bare de er troppet op i fitnesscen­teret. At halvdelen af tiden er gået med at scrolle på telefonen, drikke kaffe, snakke, se TV på kondicykle­n eller høre en god lydbog, betyder så mindre. Overvej, om du får det ud af traeningen, du egentlig gerne vil, eller om der er gået lidt for meget hyggeklub i den. Måske er det tid til at stramme lidt op.

#5 DU FØLER DIG IKKE PRESSET TIL TRAENING

Helt aerligt: Føler du, at du presser dig selv til traening? Der må gerne vaere lidt vilddyr over det, når der skal traenes. Lidt vrede, der bliver lukket ud. Hvis du kan sidde og scrolle gennem dit Instagram-feed, mens du kører leg extensions, så sker der simpelthen for lidt til, at det batter noget. Du er nødt til at komme derud, hvor det føles rigtig hårdt, hvis kroppen skal have en grund til at bygge sig staerkere.

 ??  ?? Det må gerne vaere hyggeligt at traene, men du skal også gå til stålet indimellem, hvis du vil opleve fremgang.
Det må gerne vaere hyggeligt at traene, men du skal også gå til stålet indimellem, hvis du vil opleve fremgang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark