Aktiv Træning (Denmark)

Sådan kan du også lave biceps curls

-

1 REVERSE CURLS

Inde under biceps ligger musklen brachialis. Hvis den vokser, kan den løfte din biceps og få den til at virke større og mere veltraenet. Reverse curls er en øvelsesvar­iant, som rammer brachialis effektivt. Øvelsen går ud på, at du laver biceps curls med et overhåndsg­reb om vaegtstang­en i stedet for det traditione­lle underhånds­greb. Reverse curls traener også underarmen­s muskler, samtidig med at du forbedrer din grebsstyrk­e. Men forvent ikke, at du kan traene med lige så meget vaegt her som i klassiske biceps curls.

2 PREACHER CURLS

Ordet biceps er latin og betyder ‘med to hoveder’. Det daekker over, at musklen består af et langt og et kort hoved.

I øvelser, hvor du har albuerne foran kroppen, saetter du mere fokus på det korte hoved, som er det, der ligger inderst. Dette kan du gøre med øvelsen preacher curls, som udføres siddende på en preacherba­enk. Typisk benytter man den bølgede udgave af vaegtstang­en, kaldet en EZ-stang. Stangen kan du i øvrigt også med fordel bruge til almindelig­e biceps curls, da det vinklede greb skåner håndledden­e.

3 INCLINE CURLS

Vil du have det optimale ud af dine biceps curls, skal du sørge for at traene med full range of motion. Det vil sige, at albuen er helt bøjet i toppen af bevaegelse­n, og at du saenker vaegten helt ned i strakte arme igen før naeste gentagelse. I varianten her laver du biceps curls med håndvaegte, siddende på en skråbaenk. Denne position hjaelper dig til at få en større range of motion, da bicepsmusk­len bliver strakt mest muligt ud. Samtidig mindskes muligheden for, at du kan bruge andre muskler end biceps til at løfte vaegten.

4 HAMMER CURLS

Dette er en variant af biceps curls, hvor du benytter et neutralt greb. Dermed rammes musklen brachiorad­ialis mere effektivt end med almindelig­e biceps curls. Brachiorad­ialis er en af underarmen­s muskler, og en veltraenet brachiorad­ialis er med til at få overgangen mellem underarm og overarm til at se flot og muskuløs ud. Hammer curls kan fx laves med et tov i kabeltårne­t: Tag fat i tovet, lige under gummiknopp­erne, og benyt et neutralt greb, så dine tommelfing­re peger op mod loftet. Curl så op til skuldrene.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark