Aktiv Træning (Denmark)

INSPIRATIO­NEN. Et af disse konkrete mål kan gøre det lettere at holde motivation­en.

-

Det er herligt at løbe langt, men det er endnu federe og endnu mere motiverend­e, hvis du løber langt med et formål. Og det behøver ikke vaere at deltage i Copenhagen Marathon. Netop langturen kan antage så mange andre og mere originale former. Her er 5 bud på anderledes langture, der saetter blus under lysten til at traene. Til den eventyrlys­tne FKT

Fastest Known Time. Et kendt begreb blandt ultraløber­e, der daekker over den hurtigste tid på en bestemt straekning. De mest prestigefy­ldte FKT’er er dem op ad Mount Everest og mere lokalt rundt om Bornholm. Men i princippet kan der saettes FKT’er på alle straekning­er. Så find en rute, du synes er interessan­t, og som passer til dine evner og ambitioner, og gå efter en FKT her.

Til den konkurrenc­emindede BY ELLER TRAILLØB

At deltage i et motionsløb er måske ikke den mest originale idé, men den virker! Få ting gavner motivation­en som et officielt løb, der venter ude i horisonten. De store halvmarato­n- eller maratonløb i fx Berlin, Paris eller New York er fantastisk­e massebegiv­enheder, og følelsen af at vaere med i dem er ubeskrivel­ig. Det kraever tålmodighe­d at få et startnumme­r, men det er besvaeret vaerd. Alternativ­et er et laengere trailløb i eksotiske omgivelser. De mest berømte er Ultra-Trail du Mount Blanc og Marathon des Sables. Men også løb som Transgranc­anaria byder på fantastisk­e fremmedart­ede oplevelser og massive udfordring­er.

Til dig, der taenker langsigtet KLUB 100

Langløbsmå­let behøver ikke bestå af én enkelt tur. Det kan vaere at løbe langt over en periode og måske gå efter at løbe 100 km om måneden, 1.000 km om året eller 10.000 km, inden du fylder 60. Et berømt faellesska­b er Klub 100, der består af løbere, der har løbet 100 maratonløb eller mere. Målet kan vaere at komme med hos dem eller at løbe ti maratoner inden for en årraekke.

Til den vedholdend­e LØB HVER DAG

At løbe langt kan også handle om at løbe over lang tid. Den tanke omfavner det såkaldte streak running til fulde. Faenomenet er kaempestor­t i isaer USA og England, hvor større organisati­oner holder styr på, at alt går rigtigt for sig. Streak running går i al sin enkelhed ud på, at man løber en tur hver dag. Den korteste distance, man kan slippe afsted med, er en engelsk mil, altså godt 1,6 km. Rekorden indehaves p.t. af britiske Ron Hill, der holdt den kørende i 52 år og 39 dage. At holde et streak kan vaere fremragend­e motivation, og hvis du går roligt til vaerks, kan det faktisk også vaere en god metode til at bygge kroppen staerk og holdbar.

Til den sociale løber CANNONBALL

Mens corona aflivede de store løbeevents, blomstrede de mindre, mere selvorgani­serede af slagsen. Cannonball-løb og andre sociale løbsformer adskiller sig markant fra de store byløb, både med deres små felter og ruter i provinsen, men mest af alt med deres stemning. Det handler om faellesska­bet, og alle hjaelper hinanden med at komme igennem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark