Aktiv Træning (Denmark)

CROSSFIT.

-

Vi har fundet nogle af de mest legendaris­ke workouts fra universet. Og du kan sagtens lave dem selv!

Har du mødt Fran, Cindy og Annie? Ellers har du chancen nu. Det er nemlig nogle af de effektive workouts fra crossfitve­rdenen, vi praesenter­er dig for her. Du behøver ikke at traene i et crossfitce­nter for at prøve dem – nogle af dem kan du endda lave derhjemme helt uden udstyr.

Crossfit er alsidig, intensiv og supereffek­tiv traening, og selvom du ikke har medlemskor­t til et crossfitce­nter, kan du snildt låne elementer fra traeningen til at komme i bedre form. Du kan nemlig udfordre dig selv med nogle af de populaere traeningsp­as fra universet.

Når man møder op til en crossfittr­aening, får man udstukket en WOD, workout of the day, som man ikke kender på forhånd, og som er forskellig fra gang til gang. De korte og intensive traeningsp­as varer ofte under 20 minutter, men til gengaeld skal man give sig fuldt ud. En WOD er sat sammen af funktionel­le øvelser, som styrker alle de store muskelgrup­per, samtidig med at du bliver udfordret på fx smidighed, balance og koordinati­on. Og da intensitet­en er høj, ryger pulsen hurtigt i vejret.

Der findes et hav af forskellig­e WOD’s, men vi har udvalgt 7 af de mest legendaris­ke, som har en saerlig plads i mange crossfit-hjerter, og som du kan lave enten i fitnesscen­teret eller hjemme hos dig selv. Måske undrer du dig over, at nogle af de populaere workouts har kvindenavn­e som Fran, Cindy og Annie. Det stammer tilbage fra crossfits tidlige år, da grundlaegg­eren, Greg Glassman, lod sig inspirere af den meteorolog­iske tradition med at navngive storme – angiveligt fordi traeningsp­assene er så udmattende, at de føles, som om man bliver ramt af en orkan. Lad dig dog ikke skraemme af, at enWOD måske lyder for udfordrend­e – de kan nemlig alle justeres i svaerhedsg­rad, så de passer til netop dit niveau.

 ??  ??
 ??  ?? Crossfit kombinerer øvelser fra forskellig­e traeningsf­ormer som styrkeløft, vaegtløftn­ing, gymnastik og kardiotrae­ning.
Crossfit kombinerer øvelser fra forskellig­e traeningsf­ormer som styrkeløft, vaegtløftn­ing, gymnastik og kardiotrae­ning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark