Aktiv Træning (Denmark)

ANMELDELSE­R.

-

Skal sommerens traeninger forsødes med lidt nyt grej? Vi har nogle gode bud på, hvad det kunne vaere.

The North Face har lanceret den første trailsko med karbonplad­e. Den er fremragend­e til hurtigt grusløb, men ikke fantastisk i mudder.

THE NORTH FACE VECTIV FLIGHT SERIES

Pris: 1.499 kr. Info: thenorthfa­ce.com

Hvad: Trailsko med karbonplad­e og forstaerke­t overdel. 34 mm mellemsål. Drop: 6 mm. Vaegt: 311 gram (str. 44).

Den måtte jo komme, den første trailsko med karbonplad­e. Det berømte grundstof har revolution­eret løbesko til landevejen, og nu håber The North Face, at det vil gøre det samme med trailsko. Vectiv Flight Series er et ambitiøst bud på en sko, der udnytter fordelene ved karbonfors­taerkede sko, men den viser også begraensni­ngerne.

Der er helt klart noget i gaere, når man spaender skoen om foden og saetter i løb. Kombinatio­nen af TNF’s nye, bløde mellemsål og den svungne karbonplad­e giver en imponerend­e dynamik, som minder meget om den, man oplever i Nikes famøse Vaporfly. Skridtafvi­klingen er lynhurtig, og man skubbes afsted hen over underlaget.

Effekten er klart mest udtalt på brede grusstier, hvor farten er høj, og de tekniske udfordring­er begraensed­e. På mere tekniske spor daler effekten for helt at forsvinde i meget ujaevnt, mudret terraen eller i dybt sand.

Som med alle andre karbonsko er sålen meget stiv både lateralt og torsionelt. Kombineret med den høje sål (34 mm) koster det føling i sporet, og ved nedløb, skarpe sving osv. er tilliden til, at skoen holder dig på benene, mindre end med en mere traditione­l trailracer med lav, smidig sål.

Skoen er udviklet til lange trailløb, og ligesom med landevejss­koene har karbonplad­en den effekt, at den giver mindre ømhed i fødderne og hjaelper til et mere glidende løb. Der er god støtte, så selv overproner­ende løbere får en smule hjaelp.

Overdelen er i TNF’s nyudvikled­e Matryx-materiale, der kombinerer en fleksibel nylontråd med kevlar. Den virker virkelig robust og slidstaerk og giver et suveraent godt hold om foden. Overdelen er uden syninger, men i stedet sat sammen med nogle ret markante svejsninge­r. Isaer lige omkring storetåkno­glen kan de maerkes og kan altså godt skabe ubehag på lange ture. Så tjek lige, om der er irritation, inden du køber.

Ydersålens 3,5 mm høje knopper er gode på grus og pakkede stier, men savner noget greb i dybt mudder.

 ??  ??
 ??  ?? 311 gram vejer vores str. 44. Det er o.k., men skoen måtte godt smide et par gram for at vaere rigtig raceegnet.
311 gram vejer vores str. 44. Det er o.k., men skoen måtte godt smide et par gram for at vaere rigtig raceegnet.
 ??  ?? Sålens knopper er vendt og placeret, så de giver greb i hele skridtafvi­klingen fra hael til forfod. De er dog lidt små, når du rammer dybt mudder.
Sålens knopper er vendt og placeret, så de giver greb i hele skridtafvi­klingen fra hael til forfod. De er dog lidt små, når du rammer dybt mudder.
 ??  ?? Karbonplad­en får lov at titte op nederst på haelkappen. Her bidrager den med ekstra hold og støtte til bagfoden.
Karbonplad­en får lov at titte op nederst på haelkappen. Her bidrager den med ekstra hold og støtte til bagfoden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark