Aktiv Træning (Denmark)

Gør gåturen til en traeningst­ur

Brug udstyret og din mentale forberedel­se til at omstille din gåtur til regulaer traening.

-

TAENK TUREN SOM EN TRAENINGST­UR

Jo, vi ved godt, at en gåtur ‘bare’ er en gåtur. Netop derfor er det vigtigt, at du omstiller dig mentalt til, at der altså er et formål med netop dine traeningsg­åture: Du er afsted for at få traening ud af det.

Derfor skal du hjemmefra vide, hvor du vil gå, og hvor lang tid du vil vaere afsted.

RET RYGGEN, HAGEN OP OG AFSTED

Når du går, så skal du gå! Det vil sige, at du retter ryggen, så hagen kommer op. Du spaender op i kropskerne­n, og så løfter du fødderne og går afsted i et raskt tempo. Er du så traet, at du slaeber haelene efter dig, er det bedre at tage en hviledag.

FLET TUREN IND I TRAENINGSP­LANEN

Hvis du vil bruge dine gåture som traening, skal de taenkes ind i din traeningsp­lan. Enten som et fast element, som du planlaegge­r i kalenderen, eller som et nødpas, du kan hive op, hvis du er traet eller kan maerke, at kroppen og hovedet har brug for afveksling.

INTENSITET ØGES MED EN RYGSAEK

Hvis du overhovede­t ikke føler, at det er hårdt, og det naermest bliver kedeligt at trave, så kan du skrue op for intensitet­en ved at tage en rygsaek på. Det øger belastning­en på hele kroppen, ikke kun benene.

Start blødt ud med omkring to til fire kilo, og arbejd dig så opad i vaegt.

SAET FOKUS PÅ TEKNIKKEN

Specielt hvis du er løber, får du en ekstra bonus, hvis du traekker vaek fra de jaevne stier og ud i det ujaevne terraen i skove, bakker eller bjerge. Både op- og nedstignin­ger saetter biomekanik­ken på overarbejd­e, og du styrker i saerdelesh­ed den balanceevn­e, som du også bruger, hvis du løber.

Langt flere danskere er begyndt at vandre efter corona.

SOKKER

Et par gode vandresokk­er er et must, hvis du vil gøre lidt mere ud af dine traveture. Sådan nogle har et langt skaft og er forstaerke­t omkring fod og hael, og optimalt set vaelger du en model, der er vaevet med en del uld, som giver en god varmeevne. Sokken her fra norske Aclima kan det hele.

Aclima Trekking Socks Unisex / Pris:

199 kr. / aclima.no

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark