Aktiv Træning (Denmark)

Den fantastisk­e, forbandede sidevind

-

Få ting kan få lyset til at skinne i øjnene på cykelentus­iaster som udsigten til åbne marker, udstrakte veje og pibende sidevind. For rytterne er det til gengaeld et mareridt. Sidevind skaber uforudsige­lige, hektiske og højdramati­ske cykelløb, hvor taktisk og teknisk snilde kombineret med rå kraft kan knuse konkurrent­erne på et splitsekun­d – bare spørg Nairo Quintana eller Jakob Fuglsang.

Når den skrå sidevind fejer hen over en åben vej, er det ikke optimalt at ligge direkte på hjul. I stedet skal man op på siden af den forankøren­de rytter. Dette kaldes viftekørse­l. Undersøgel­ser har vist, at man sparer ca. 40 pct. ved at ligge på viften i kraftig sidevind og kun omkring 5 pct. ved at ligge bag ved en anden rytter.

Dette aendrer dynamikken i et cykelfelt totalt, for da vejen jo kun er nogle få meter bred, er der kun plads til et vist antal ryttere på viften. Der udspiller sig derfor en drabelig kamp om at komme med på viften og ikke havne ubeskyttet bagved. Laeg dertil, at der køres med 50 km/t., og at vinden flår i cyklen, og du har alle ingrediens­erne til et højintenst cykeldrama.

Sidevind bruges bevidst af mange hold, og isaer det belgiske hold Quick-Step er berygtede for deres nådesløse sidevindsk­ørsel. Typisk består sidevindsd­ramaet af 4 akter: har fået. Rytterne bagved har svaert ved at samarbejde – nogle forsøger at sprinte op til forreste vifte, men forgaeves. Feltet er splittet i mange grupper, og folk er frustrered­e og sure over ikke at vaere kommet med. Der tabes minutter.

 ??  ?? Viftekørse­l er ikke noget nyt faenomen. Her skaber sidevinden splittelse på 4. etape af Tour de France i 1996.
Viftekørse­l er ikke noget nyt faenomen. Her skaber sidevinden splittelse på 4. etape af Tour de France i 1996.
 ??  ?? Den ‘optimale’ vindretnin­g til viftekørse­l er, når vinden rammer feltet med en vinkel på 30 grader. Her er energibesp­arelsen på 40 pct., når man ligger på vifte, og kun 5 pct., når man ligger på hjul.
Den ‘optimale’ vindretnin­g til viftekørse­l er, når vinden rammer feltet med en vinkel på 30 grader. Her er energibesp­arelsen på 40 pct., når man ligger på vifte, og kun 5 pct., når man ligger på hjul.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark