Aktiv Træning (Denmark)

Sådan kan du også lave baenkpres

-

1 INCLINEBAE­NKPRES

Den mest almindelig­e variation i baenkpres er at aendre vinklen på baenken. Du traener de samme muskler som på flad baenk, men flytter belastning­en på brystet en smule. Ved incline-baenkpres indstiller du baenkens ryglaen i en vinkel på ca. 30-45 grader, hvilket gør, at du rammer den øvre del af brystet mere. Saetter du i stedet baenken til en negativ haeldning, så kaldes det decline-baenkpres, og her flytter du stresset nedad mod de nederste muskelfibr­e på brystet.

2 BAENKPRES MED SMALT GREB

Jo bredere greb du vaelger i baenkpres, jo mere er det brystmuskl­erne, du rammer. Vil du i stedet saette mere fokus på triceps, så skal du lave øvelsen med et smalt greb (i skulderbre­dde eller lidt smallere). Sørger du også for at holde albuerne ind mod siden af kroppen, skal triceps gøre en endnu større del af arbejdet. Det smalle greb giver desuden en laengere bevaegelse­sbane, og du vil sikkert opleve, at du ikke kan løfte helt så tunge vaegte som i almindelig­t baenkpres.

3 BAENKPRES MED ÉN ARM

Hvis du er staerkere i den ene side af kroppen end den anden, kan du komme til at løfte skaevt og dermed have større risiko for skader. Baenkpres med én arm ad gangen hjaelper til at udligne disse styrkefors­kelle, og øvelsen styrker desuden din stabilitet og udholdenhe­d. Laeg dig på baenken med et par håndvaegte i haenderne ved brystet. Pres den ene vaegt op i strakte arme, mens den anden bliver nede. Saenk vaegten ned til brystet igen. Herefter presser du den modsatte vaegt op i strakte arme.

4 FLOORPRESS

Baenkpres uden en baenk? Ja, du kan faktisk sagtens lave øvelsen direkte på gulvet – fx hvis du traener derhjemme og ikke har en traeningsb­aenk. Floorpress ligner den klassiske variant, bortset fra at bevaegeuds­laget bliver lidt mindre, når du ligger på gulvet. Det er en skånsom skulderøve­lse, som også egner sig til personer med skulderpro­blemer. Hold positionen et sekund, når overarme og albuer snitter gulvet, og pres så eksplosivt vaegtene op igen. Så traener du musklernes evne til at udvikle en eksplosiv kraft.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark