Aktiv Træning (Denmark)

Enkel hjelm med høj sikkerhed

- Info: lazersport.com

MIPS og topkarakte­r i sikkerheds­test er Lazer Spheres staerkeste kort. Men god pasform, fine justerings­muligheder og nydeligt, diskret design traekker også op.

LAZER SPHERE MIPS

Pris: 1.099 kr.

Hvad: Cykelhjelm til landevejsc­ykling. MIPS-system og 18 ventilatio­nskanaler. Vaegt: 291 gram (str. M). Fås i fire størrelser og seks farver.

Det kan godt vaere, at Lazer ikke laver de letteste eller mest ventilered­e hjelme, men de har godt nok styr på sikkerhede­n. 11 af belgiernes hjelme får topkarakte­r i det uafhaengig­e testlabora­torie Virginia

Tech, og i top-10 over de mest sikre landevejsh­jelme er tre af dem fra Lazer.

På syvendepla­dsen finder vi hjelmen her. En midrange-hjelm, der har arvet traek fra tophjelmen­e G1 og Z1 i form af MIPS og Lazers justerings­system, Rollsys, hvor hjelmen strammes til med et lille drejehjul på toppen af hjelmen frem for i nakken. Det fungerer problemfri­t – medmindre du har store handsker på – og er smart, hvis du har hestehale eller flasher en man bun.

Hjelmen kan desuden justeres i højden i 5 trin. Det går lidt traegt, og der skal tages fat, men når først den er justeret til, skal du jo ikke pille mere ved den.

Paddingen er fin, og alle puder kan tages ud og vaskes, skulle de blive snavsede.

Selve byggekvali­teten er god, prisen taget i betragtnin­g. Remme, spaender og skal er solide og robuste, og det meste af det lidt mere porøse EPS-skum er fint beskyttet. Kun den nederste kant i fronten er eksponeret og kunne smuldre lidt over tid.

Hjelmen er forsynet med 14 brede ventilatio­nskanaler i fronten og fire i nakken. De skulle sikre luftcirkul­ation hen over hovedet og rundt om nakken. Det virker rimeligt, men da vi har testet hjelmen i marts og starten af april, har varmen ikke vaeret vores største udfordring.

Gear og grej

 ??  ?? Det slagfaste EPS-skum er eksponeret på den forreste kant af hjelmen. Det kan dermed blive hakket og bulet over tid.
Det lille drejehjul på toppen af hjelmen spaender hjelmen sammen om hovedet. Det betyder, at en evt. hestehale ikke er i vejen.
Hjelmen kan justeres i højden og således tilpasses mange hovedforme­r.
Det slagfaste EPS-skum er eksponeret på den forreste kant af hjelmen. Det kan dermed blive hakket og bulet over tid. Det lille drejehjul på toppen af hjelmen spaender hjelmen sammen om hovedet. Det betyder, at en evt. hestehale ikke er i vejen. Hjelmen kan justeres i højden og således tilpasses mange hovedforme­r.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark