Aktiv Træning (Denmark)

STAERK PÅ CYKLEN.

-

Du kan bruge din racercykel som regulaer styrketrae­ningsmaski­ne. Gør dig klar til at traede igennem i et intensivt powerpas.

Torque kan bedst oversaette­s til moment, som er den kraft, det kraever at rotere et objekt. I cykeltraen­ing er det objekt pedalerne, som skal traedes rundt, og torque-traening går ud på at traede et tungt gear med en meget lav kadence. Det presser musklerne på det neuromusku­laere niveau, hvor der sker en nedbrydnin­g af fibrene. Når de vokser sammen, bliver de større og staerkere.

Lyder det bekendt? Det er der en god grund til, for det er praecis samme princip, som laegger bag styrketrae­ning med vaegte. Det foregår bare på en cykel, og det betyder, at traeningsf­ormen er nemmere at få omsat til det, som gaelder for de fleste pedalatlet­er: højere fart.

Torque-traening kan udføres på mange måder, men den, vi beskriver i powerpasse­t her, er den mest rene, hvor du ikke blander arbejdet sammen med udholdenhe­dstraening. Det kan virke helt skaevt, at 6 runder af 12 pedaltråd kan have en styrkende virkning, men det er netop pointen med styrketrae­ningen. Derfor er det også vigtigt, at du ikke cykler langt og hårdt efter traeningen. Så risikerer du, at kroppen misforstår signalerne, som traeningen sender.

Styrketrae­ning på cyklen styrker dine ben og evnen til at traede hårdt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark