Aktiv Træning (Denmark)

ANMELDELSE­R.

➼ Det er svaert at anmelde Pumas nye karbonfors­taerkede temposko. For mens sålen og prisen er til topkarakte­r, traekker overdelen ned.

-

Vi har knoklet på med traeningen – (naesten) kun for at give dig et bud på, hvordan noget af saesonens hotteste udstyr praesterer ude i virkelighe­den.

PUMA DEVIATE NITRO

Pris: 1.350 kr. Info: puma.dk

Hvad: Letvaegtst­raener med mellemsål i Nitro Foam og med karbonplad­e. Vaegt: 252 gram (str. 44). Drop: 8 mm.

Det er ikke en god start på en anmeldelse, når testeren finder sig nødsaget til at klippe i sine helt nye testsko. Det var desvaerre tilfaeldet med Pumas ellers ret spektakula­ere comeback til løbeskomar­kedet, Deviate Nitro. Skoens helt store problem åbenbarer sig med det samme, for så snart den kommer på fødderne, trykker den høje, skarpe og faste kant på haelkappen lige ind i akillessen­en. På vores tester, der døjer med lidt sarte sener, var det absolut no-go.

Da den lille operation med at fjerne lidt af haelkappen var gennemført, bredte smilet sig imidlertid, for det er faktisk en rigtig god sko, Puma disker op med efter to-tre års fravaer.

Scoopet er den nye mellemsål, Nitro Foam. En let, blød og bouncy skum, som sammen med den indstøbte karbonplad­e i hele sålens laengde gør skoen responsiv og hjaelper til et hurtigt og dynamisk løb med høj skridtfrek­vens og lille kontakttid.

Skoen er klart fastere end fx Nikes Vaporfly, men giver heller ikke den meget saerpraege­de fornemmels­e af at gå rundt på en ustabil skumpude, som man får i Vaporfly eller nogle af de andre supersko. Skoen her er klart mere stabil på foden.

Forreste og midterste del af skoens overdel fungerer glimrende. En fast, tolags engineered­mesh uden syninger sidder taet om foden og strammes effektivt til af et velfungere­nde snøresyste­m med lange, flade snører. Pasformen er taet over midtfoden og med o.k. plads i forfoden. Bagfoden fungerer dog ikke saerlig godt. Ud over den skarpe haelkant mangler haelkappen hold, hvilket koster på både fit og stabilitet.

Puma lancerer skoen som en maengdetra­ener. Det er den altså ikke. Den taette pasform, relativt lave vaegt og den dynamiske løbeopleve­lse gør den i vores bog til en oplagt og spaendende sko til intervalle­r og tempoløb eller laengere konkurrenc­er.

Prisen på 1.300 kr. er slet og ret imponerend­e. Det er naesten det halve af, hvad karbonsko fra Nike og Adidas koster.

 ??  ?? Mens mange af de nye supersko er med en såkaldt rocker-opbygning, hvor skoens buede form gynger løbere fremad, er Pumas sko mere traditione­l.
Den lille plastplade på tvaers af haelen hjaelper med at skabe stabilitet og forhindre, at foden falder for meget indad. Pumagrip kalder Puma deres nyudvikled­e ydersål i slidstaerk gummi. Den fungerer godt med masser af greb på våd og tør asfalt.
Mens mange af de nye supersko er med en såkaldt rocker-opbygning, hvor skoens buede form gynger løbere fremad, er Pumas sko mere traditione­l. Den lille plastplade på tvaers af haelen hjaelper med at skabe stabilitet og forhindre, at foden falder for meget indad. Pumagrip kalder Puma deres nyudvikled­e ydersål i slidstaerk gummi. Den fungerer godt med masser af greb på våd og tør asfalt.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark