Aktiv Træning (Denmark)

LØFT DIG SELV

-

En stang, du kan løfte dig selv op i, er alt, du behøver for at lave en af styrketrae­ningens mest effektive øvelser. Så her i sommermåne­derne er pullups et oplagt valg til traening under åben himmel. Vi hjaelper dig godt i gang med at lave kropshaevn­inger – og viser nogle af de mange andre gode øvelser, du kan lave i pull-up-baren.

Pull-ups er en af de øvelser, mange af os rigtig gerne vil mestre. Der er bare noget fedt over at kunne løfte sig selv op i armene helt uden hjaelp. Og ikke nok med, at man føler sig lidt som helten i en hollywoodf­ilm, når man styrer pull-up-baren – man får samtidig et udbytte for ryggen, som kun få andre styrkeøvel­ser kan levere.

Kropshaevn­inger traener stort set hele overkroppe­ns traekmusku­latur på én gang. Du traener ryggen – isaer den brede rygmuskel, der også kaldes vingerne – men også armene, bagsiden af skulderen og endda mavemuskle­rne får god traening med pull-ups. Du øger tilmed din grebsstyrk­e, hvilket kan gøre dig i stand til at løfte mere i andre øvelser.

En kaempe fordel ved pull-ups og andre kropsvaegt­søvelser er, at du kan lave dem når som helst og hvor som helst. Så her i sommermåne­derne er det oplagt at rykke traeningen ud under åben himmel, hvis du er på ferie eller bare ikke orker at svede indendørs. I de senere år er der skudt udendørs traeningss­tationer og parkouranl­aeg op i mange byer og naturområd­er til fri afbenyttel­se. Her kan du finde pull-up-barer og andre traeningss­tativer, men er du ikke så heldig at have en station i naerheden, kan du sagtens bruge et legestativ eller lignende til dine pull-ups. Det kraever kun, at du har en stang, du kan haenge frit og sikkert fra. Enhver, der har prøvet kraefter med pull-ups, ved, at det langtfra er nemt at løfte sig selv op i armene. Det kraever både råstyrke, viljestyrk­e og selvfølgel­ig den rette teknik. Men fortvivl ikke, hvis du er en af dem, der stadig kaemper med at lave den første pull-up. På de naeste sider hjaelper vi dig godt på vej til at blive en pull-up-mester.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark