Aktiv Træning (Denmark)

Sådan bruger du øvelserne

-

TRAEN MINDST TO GANGE OM UGEN

Øvelse gør mester. Det gaelder også, når du gerne vil laere at tage pullups. Derfor bør du lave pull-up-traening mindst to gange om ugen – og gerne en tredje gang. Styrketrae­ner du fx tre gange om ugen, så snig lidt pull-up-traening ind, også på de dage, hvor du måske ellers traener andre dele af kroppen.

HAV FOKUS PÅ STYRKE

Dit fokus er på at øge din styrke, og derfor bør du traene med så stor belastning i dine pullup-øvelser, at du kun kan tage ret få gentagelse­r pr. saet – gerne under 6. Du behøver dog ikke køre helt til udmattelse. Det er helt fint, hvis du føler, at du stadig har en gentagelse eller to tilbage i tanken, når du stopper et saet.

ØG SVAERHEDSG­RADEN

Du skal sørge for, at der er progressio­n i din pull-up-traening. Det vil sige, at du skal øge svaerhedsg­raden, når det begynder at blive for let for dig. I stedet for bare at øge antallet af gentagelse­r skal du øge belastning­en, så du stadig holder dig på det ret lave antal gentagelse­r. Det vil fx sige, at når du kan tage 5 gentagelse­r af pull-ups med elastik, vaelger du en tyndere elastik, som ikke yder lige så meget hjaelp. Excentrisk­e pull-ups kan gøres svaerere ved at tilføje vaegt (ved at spaende et vaegtbaelt­e om livet og saette en vaegtskive fast i det). I body rows kan du øge svaerhedsg­raden ved at justere den vinkel, du ligger i. Jo taettere på vandret du ligger, desto hårdere bliver øvelsen.

... og traener dig op til at tage din første pull-up helt uden hjaelp.

VARIÉR ØVELSERNE

Du kan med fordel variere mellem de forskellig­e øvelser hen over ugen. Hvis du traener tre gange om ugen, kunne det fx se sådan ud:

SUPPLÉR MED ANDRE ØVELSER

Ud over selve pull-up-traeningen er der en raekke andre øvelser, det også kan vaere en god idé at give lidt ekstra opmaerksom­hed i din øvrige styrketrae­ning. Du kan forberede din krop på at klare en pull-up med øvelser som traek til bryst, biceps curls samt rows med vaegtstang eller håndvaegte. I disse supplerend­e øvelser kan du godt køre med lidt flere gentagelse­r end i den egentlige pullup-traening – fx 6-10 gentagelse­r pr. saet.

 ??  ??
 ??  ?? I excentrisk­e pull-ups må du gerne bruge mindst 5 sekunder på at komme helt ned i strakte arme.
I excentrisk­e pull-ups må du gerne bruge mindst 5 sekunder på at komme helt ned i strakte arme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark